Täpsemalt kosutasid nad JPay kontode sisu, mille tavapärasel moel täitmine oleks maksnud 225 000 USA dollarit ehk ligi 193 000 eurot. Häkkimine toimus iPadi tarkvarast leitud nõrkuse abil.

JPay on üks firmadest, mis Idaho vangidele kasutamiseks iPadisid ja nendes toimivat krediidisüsteemi pakub. Vang maksab pärisraha, et punkte koguda, mille abil eri hüvesid hankida.

JPay konto punktid lasevad muusikat, videomänge, e-raamatuid, e-kirjade saatmiseks ja videosõnumite vastuvõtmiseks "marke" osta... tahvelarvuteid endid ka, kui punkte jätkub.

Pettuses osales 364 kinnipeetavat viies vanglas. Üks lasi oma JPay kontole kanda 10 000 punkti, 50 piirdusid 1000 punktiga, teiste puhul pole teada.

JPay ei lase ebaausal teel punkte kogunud kontodelt enam muusikat ega mänge alla laadida, kuni vangid on vargused kinni maksnud. 65 000 dollarit ollagi juba makstud.

Vanglad karistavad petturvange omal viisil: nad võivad kaotada teatud ajaks teatud õigusi, või siis loetakse senisest karmima riskigrupi hulka.

Muidugi saab nende tahvlitega ka uudiseid lugejaid, harivate materjalidega tutvuda, fotosid ja videosid vaadata. Lähedased või sõbrad võivad vangidele ka neid osta, et nendega külastuse ajal videokõnesid teha.