Doomi sisu on ajahambale üllatavalt hästi vastu pidanud: teost naudivad selle eri vormides ka tänased mängumaanid (kui järjed ning mitmesugused lisad ja laiendused juurde arvata).

Ameeriklaste id Software'i teos alustas oma võidukäiku personaalarvutitel, mis jooksutavad opsüsteeme MS-DOS ja Mac OS, kuid asjahuvilised on kolinud selle hiljem veel paljudele mõeldavatele mängumasinatele ja -süsteemidele.

Nende hulgas ka sellistele, mille peale poleks osanud mõeldagi: värskeima näitena klaver!

Nagu ülalolevas videos näha, oskasid mõned osavkäpad muuta tavalise klaveri mänguseadmeks, millel Doomi nautida – kuuldavasti vähem kui ühe ööpäevaga.

Kuidas nad seda täpselt tegid, jääb hetkel täpsustamata, aga asjaosaliste sõnul oli selleks vaja kõvasti juhtmeid vedada (a whole lot of wiring).

Juhtimiseks tuleb siin kasutada mõistagi klaveriklahve. Kui see tundub ebamugavana, ärge unustage, et aega on vaja ka arvutihiire, konsoolipuldi või näiteks puutetundliku ekraaniga harjumiseks – kui suudate meenutada aega, millal te neid alles kasutama õppisite!

Muide, id Software püüab juba mitmendat aastat Doomi mängude seeriat jätkata, aga ei paista piisavalt inspiratsiooni leidvat.

Doom 4 arendamine on sujunud üle kivide ja kändude, nii et tiim alustas projektiga 2011. aastal täiesti "nullist". Pole teada, kaugele töö on jõudnud, ja netis puudub sellest ka foto- või videomaterjal.