"Tegemist on tõelise tehnoloogilise kunstiteosega," vahendab Valge Maja uue meedia juhi Macon Phillipsi sõnu AP."Meil on nüüd tehnoloogile platvorm, mille abil me saame hallata veelgi rohkem külastajaid."

Valge Maja ametnikud võrdlesid muutust maja vundamendi vahetamisega, samal ajal kui fassaad  jäi kogu protsessi vältel samaks.

Samuti muudab uuendus keskkonna palju turvalisemaks ja kui asi ennast tõestab, võetakse sama kood kasutusele ka teistes valitsusasutustes.

Kui esmapilgul võib tunduda, et sellise koodi kasutamine, millele kõik ligi pääsevad, on turvarisk, siis tegelikult on spetsialistide sõnul asi hoopis vastupidi. Kuna programmeerijad teevad vigade ja nõrkuste leidmiseks koostööd, siis on lõpptulemus selle võrra turvalisem.

Näiteks, kui suletud süsteemi puhul tegelevad asjaga mõnikümmend valitsuse programmeerijat, siis avatud koodi puhul tegelevad asjaga tuhanded, kes järjepidevalt tarkvara koodi parandavad ja auke otsivad.

Valge maja ametnikud viskavad ka lehekülje uue lähtekoodi üle nalja: "Ükski valitsus ei saa olla rahvale rohkem avatud kui avalikustades oma kodulehe lähtekoodi."

Uus lähtekood võeti kasutusele seetõttu, sest teatud erijuhtumitel (n Obama tervishoiureformi kõne Kongressi ees) ei suutnud vana keskkond enam külalistetulva hallata.