Mullu septembris leiti oma Adelaide'i kodust surnuna 57-aastane Myrna Nilsson. Surnukeha avastajaks oli Myrna minia Caroline Dela Rose Nilsson, kes jäi maja ees silmnähtavalt mures ja närvilise oleku tõttu õhtul kl 22 ka naabrile silma. Naaber kutsus kohale politsei.

Võimudele antud ametlikus tunnistuses rääkis minia, et Myrnat olid koju tulles jälitanud kamp mehi, kes siis maja ees temaga paarkümmend minutit valjult vaidlesid. Minia ise ei kuulnud, millal mehed täpselt ohvrit ründasid, kuid lõpuks tulid nad ka tema juurde ja sidusid ta kinni.

IflScience kirjutab, et Myrna Nilsson kandis randmel Apple'i nutikella, mille andmed aga viitavad hoopis teistsugusele asjade arengule.

Nimelt on prokuratuur Caroline Dela Rose Nilssonile esitanud süüdistuse oma ämma tapmises, sest tema jutt ei lähe kokku sellega, mida ohver nutikella andmetel läbi elas. Pärast kella andmete analüüsimist leidsid prokurörid, et rünnak ja Myrna surm toimus seitsme minuti jooksul, mil randmel olnud kella terviserakendus näitas ohvri aktiivsuse kiiret tõusu.

Myrna jõudis koju kell 18.38 ning tema energiatase ja pulss näitasid, et rünnak juhtus enne kl 18.45. Minia oli aga rääkinud, et vaidlus ründajatega kestis 20 minutit. Et Caroline Dela Rose Nilsson tuli majast välja alles kella 22 ajal, oli tal prokuröride meelest piisavalt aega, et vabaneda igasugustest asitõendidest ning ka iseenda ründamist ja kinnisidumist teeselda.

"Süüalune ei näinud ette, et politsei võib surma saabumise aja ja muu info nutikellalt saada," sõnas prokurör Carmen Matteo.

Lisaks ei leidnud politsei majast ega selle juurest väidetavatele ründajatele kuuluvat DNA-d, ka ei näinud naabrid kedagi kahtlast maja ümber liikumas.

Ka varem on nutiseade aidanud mõrvarit tabada. Saksamaal jäi tõenäoliselt mõrvar ise vahele oma fitness-rakendusega, mille aktiivsusmonitor näitas pulsi jm näitajate tõusu ajal, mil ta süüdistuse järgi surnukeh liigutas ja sellest vabaneda üritas.

Myrna Nilsson tapmise juhtum on aga praegu Austraalias kohtus arutlemisel, järgmine istung toimub juunis.