Kampaanialeheküljel Windows7sins.org toob Bostonis asuv FSF välja seitse pattu, millega uus operatsioonisüsteem arvutikasutajaid ahistab.

Nimelt mürgitatakse haridust, lukustatakse kasutajad enda külge, kasutatakse vääralt avatud standardeid (nagu OpenDocument Format ODF), ahistatakse kasutajaid monopolistliku käitumisega, ohustatakse kasutajate turvalisust ja sunnitakse meediaettevõtete nõudmisel peale digitaalsete õiguste haldamise (DRM) tarkvara.

"Windows on mõnda aega olnud juba DRM-platvorm, mis ei luba digitaalsest sisust koopiaid teha," räägib FSF tegevjuht Peter Brown. Juhul kui Microsofti Trusted Computing tehnoloogia oleks kasutusel sellisel viisil, nagu ettevõtte seda näha tahaks, siis tarnijal oleks "arvutite üle täielik ja pahatahtlik kontroll".

Selle tulemusena saaks Microsoft teha asju nagu Amazon, kes tungis kasutajate Kindle'isse ning kustutas sealt ebaseaduslikult müüdud George Orwelli raamatu "1984". "Seda võib nimetada äraandlikuks andmetöötluseks," lisab Brown.

FSF on peamiselt tuntud GNU üldise avaliku litsentsitingimuste (GPL) haldamise poolest, mida kasutab enamik avatud koodiga tarkvaraarendajatest, sealhulgas Linuxi arendajad.

Organisatsioon on saatnud ka avaliku kirja Fortune 500 ettevõtete juhtidele, milles väidab, et ettevõtted võidavad eetiliselt, tehniliselt ja pikas perspektiivis ka rahaliselt, kui jätavad Windows'ija Microsoft Office'i maha ja lähevad üle tasuta alternatiividele nagu Linux ja OpenOffice.org.

Free Software Foundation'i asutas 1980. aastatel häkker-aktivist Richard Stallman. Sihtasutus toetub argumendile, et inimestel on moraalne õigus tasuta tarkvarale ja selle lähtekoodile.

Organisatsioon eristab end avatud lähtekoodi liikumisest, mis pooldab lähtekoodi jagamist, kuid peab õigeks tarkvara eest raha küsimist.

Mõlemad rühmitused näevad suuri tarkvaratootjaid nagu Microsoft, Adobe ja Apple oma vaenlastena. Peter Brown'i sõnul on isegi DRM-iga Windows 7 kasutajatel rohkem vabadust kui neil, kes kasutavad pilveteenuseid nagu Google Docs ja hoiavad seal oma andmeid.