App Store on seni mobiilirakenduste digipoodide kroonimata kuningas, aga sellel on piisavalt konkurente. Kui Apple eelistab tulevikule mõtlemise asemel poetäitjaid vihastada ja (mis tähtsamgi) ootamatult teenistusest ilma jätta, võib see panna tarkvaraseppi kaaluma teisi väljundeid.

Apple'i tooteturustuse tippjuht Phil Schiller on seletanud, et teatud rakendused eemaldati kasutajate kaebuste järel. "Asi jõudis punkti, kus naiskasutajad kaebasid, et sisu on alandav ja ebameeldiv, ja vanemad kaebasid, et neile ei meeldi, mida nende lapsed võivad näha."

Miks siis mõni nn täiskasvanute sisuga rakendus App Store'i alles jäi, eesotsas Playboy omaga? Vastus: Apple võttis arvesse, kui hästi tuntud on firmad, ja mida nad on eelnevalt väljastanud.

iPhone'i tarkvara tootva Austraalia firma ChilliFresh töötaja Jon Atherton on kommenteerinud oma kodukal, et sai reede õhtul ootamatult e-kirja, mis ütles põhimõtteliselt, et palju tänu, aga nad pole enam tahetud.

"Kui Apple võtab noorte klientide kaitsmist tõsiselt, peaks see võimaldama vanematel seadmete puhul tsenseerivaid sätteid kasutada." Mõistlik oleks kasutada veel vanusepiiranguid ja rakenduste lahterdamist.

ChilliFreshi koduka andmetel keeldub App Store edaspidi rakendustest, kus on muuhulgas pilte meestest või naistest bikiinides või alasti nahast, seksile viitavaid siluette, viiteid seksuaalsusele, seksuaalselt erutavat materjali.

Reedel kadus müügilt eri andmetel umbes neli-viis tuhat rakendust.