HTC One mini on samasuguse alumiiniumist unibody-korpusega telefon nagu suur HTC One, mõlemad tunduvad käes hoides tugevad, robustsed ja väga viimistletud.

Kui 4,7-tolline HTC One võib kohati olla ühe käega kasutamiseks liiga suur, siis väiksem mini on justkui peopessa valatud. Vaata pilte HTC One minist võrdluses suurema telefoniga.

Minil on väidetavalt 4,3-tolline 720p ekraan, kahetuumaline protsessor, 2GB muutmälu, 16GB sisemälu ja HTC UltraPixel tehnoloogiaga 4 MP kaamera. Forte käsutuses olnud telefonis oli tarkvarva versioon küll peidetud, kuid tõenäoliselt töötab see Android 4.2.2-ga.

Forte andmetel peaks HTC One mini jõudma Eestis müügile kõige varem augustis. Telefon hind hakkab olema kõrgemas keskklassis ehk 400 euro ümbruses.Täiendatud 5.06.2013 15:45: Forte poole pöördus HTC, kes ei kinnita telefoni olemasolu. Ettevõtte ametlik esindaja ütles, et HTC ei kinnita ega lükka uudises olevat infot ümber, sest ka see oleks info kinnitamine.

Forte usub oma allikatele tuginedes, et just selline telefon peagi müügile tuleb, kuid seda infot ei tohi võtta faktina. Kas meil on võimalus seda väga atraktiivset väiksemat telefoni osta, saab tõenäoliselt selgeks hiljemalt paari kuu pärast.