Kohal on ka muidugi Microsoft, kes aga eelistab praegu põnevust kruttida ja oma järgmise opsüsteemiga Windows 10 ("igale seadmele, ekraanisuurusest hoolimata!") seotud suuremad paljastused hilisemaks hoida.

Küll aga ei taha MS, et rahvas suures messimöllus Windows 10 siiski päris unustaks, nii et juttu teevad nad sellest ikka.

Mida põnevat siis kuulukse?

Microsofti seadmete ja teenuste osakonna tippjuht Stephen Elop kasutas võimalust messil ettekandes mainida, et Windows 10 testimiseks ja selle kohta tagasiside andmiseks vajaliku programmiga on liitunud juba enam kui 2,8 miljonit kasutajat.

Teiseks kinnitas Windowsi universaaläppide tehniline juht Kevin Gallo messil, et järgmises, järjekorras kolmandas Win10 testvariandis saab näha ka uut brauserit Spartan, mis kõbusa pensionäri Internet Exploreri aukohalt tõukab.

Seda ei saa just üllatuseks nimetada, kuna opsüsteemi ilmumine on juba suhteliselt lähedal ja tõenäoliselt ainult üks-kaks testvarianti veel ilmubki, mida huvilised saaksid alla laadida. Aga tore, et ametlik kinnitus nüüd olemas.

Foto: ekraanitõmmis

Gallo ei maininud järgmise testvariandi ilmumise aega, aga veebikõlakate põhjal juhtub see õige pea, märtsikuu jooksul. Samuti ilmuvat Windows 10 Office'i äpid telefonidele märtsi jooksul.

Ja lõpetame veel ühe ametliku teatega. Elop taaskinnitas messil ka seda, et kui Win10 valmib, saab selle paigaldada igale nutitelefonile, mis on võimeline juba praegu Windows Phone 8.1 jooksutama.

Leppida tuleb siiski tõsiasjaga, et kõik Win10 võimalused pole kõigile WP8.1 telefonidele kättesaadavad, eriti kui need on odava otsa seadmed.

See on tegelikult põnev küsimus, kui palju Win10 "kogemusest" ja millistele mudelitele ära nuditakse. Elame-näeme.