Barron’s Tech Trader Daily nimeline ajakirjandusväljaanne sai küüned taha Oppenheimer’i investeerimispanga analüütiku Yair Reiner’i raportile, milles teatati, et Apple’l läheb taas väga hästi. Apple nimelt korjab uute iPhone’de pealt AT&T käest kokku vähemalt sama palju raha, kui ta tegi esimese iPhone’ga kaasas käiva tuludejaotamise kokkuleppe järgi. Reiner märgib, et selline number on palju suurem, kui operaatorite tavaline nutitelefonide pealt 200$ klientide meelitamiseks makstav subsiidium. Selle 325 dollarilise summaga käib veel kaasas 100 $ lisatasu, mida AT&T maksab iga uue kliendi pealt, kes sõlmib lepingu Apple poes.

Apple ja AT&T avalikustasid uue hinnastamisskeemi peale uue iPhone esitlust. Uue iPhone 8GB variant maksab peale AT&T subsiidiume 199$ ja 16GB variant 299$.

AT&T valmidus subsideerida iPhone sellisel määral, näitab firma usku uude telefoni ja selle võimesse tõmmata ligi uusi kliente. Samuti märgitakse, et säherdune atraktiivne iPhone hind tähendab hinnasõda nutitelefoniturul.

Reiner on ka positiivselt meelestatud Apple võime suhtes müüa käesoleval aastal 15.2 miljonit uut iPhone ja järgmisel aastal 33.2 miljonit ühikut.

Eeldades Steve’l olevat head läbirääkimisoskused, võib arvata, et sarnaselt on asjad kokku lepitud ka mujal maailmas, st Põhjamaades ja Baltikumis.

Saksamaal on asjad isegi nii, et uue iPhone saab T-Mobile’st 1€ eest, juhul, kui sõlmitakse vähemalt 69€ kuutasuga leping 2. aastaks.