Uus standard kannab nime Wi-Fi 6 - nimelt sai Wi-Fi standardite nimetamisega tegeleval Wi-Fi Alliance'i nimelisel organisatsioonil küllalt siiani kasutatud numbrilistest tähistustest (nt 802.11g), mis tavatarbijale mitte midagi ei ütle. Uued nimed said ka kolm eelmist standardid ning uus loogika on lihtne - mida suurem on Wi-Fi tehnoloogia taga olev number, seda uuem ja kiirem see on.

Niisiis, mida pakub uus Wi-Fi standard võrreldes eelmise - 2014. aastal ilmavalgust näinud 802.11ac standardiga, mis nüüd sai nimeks Wi-Fi 5? Esiteks on märgatavalt suurem maksimaalne andmeedastusmaht, mis ulatub nüüd kuni 9,6 gigabitini sekundis, varasem standard lubas maksimaalselt vaid 3,5 gigabitti sekundis.

See ei ole aga peamine muutus - Wi-Fi Alliance'i sõnul on palju olulisem see, et uus standard toetab korraga palju rohkem seadmeid, ilma, et nende internetikiirused seejuures kannataks. Tänu uutele tehnoloogilistele lahendustele saab ühel kanalil tegutseda rohkem seadmeid ning kui seda kombineerida võimekusega läbi lasta suuremaid andmemahtusid, saamegi kiirema ja parema lahenduse kõikidele seadmetele.

Eriti efektiivne on organisatsiooni sõnul Wi-Fi 6 just sellistes kohtades, kus on võrku ühendatud palju kasutajaid ning praegusel juhul võrk üle koormatud - lennujaamades, ürituste toimumiskohtades ning teistes avalikes asutustes. Samuti on uus tehnoloogia hea nutikodude ja asjade interneti kuuluvate seadmete jaoks.

Selleks aga, et Wi-Fi 6 rõõmusid nautida, peab kasutajal olema nii uue põlvkonna ruuter kui ka seade, mis uue põlvkonna traadita internetti toetab. Mõlema laiaulatusliku turule jõudmisega läheb aga veel aega - värskelt tutvustatud Galaxy S10 on esimene mudeliperekond, millel uus standard kasutusel on, samuti on uue tehnoloogiaga ruutereid hetkel turul vaid käputäis.