"Kuna valdav enamus ISIC kaardi omanikke omab kas soodussõidu õigust või lausa tasuta sõidu õigust, siis otsustati, et vältimaks ekslikke täispileti oste, ei lubata Eestis välja antud ISIC-pangakaarte kasutada validaatoritest piletite ostuks," ütles Ridango esindaja Kristine Põldver Fortele.

Tema sõnul saab kaarte saab aga endiselt kasutada vanal moel – sõiduõiguse tõstamiseks, kaardile ühissõidukites kasutatava raha laadimiseks ja laetud raha eest piletite ostmiseks. Tallinna elanikest ISIC kaardi kasutajad saavad seega oma kaarti kasutada valideerimiseks, väljaspool Tallinnat elavad kasutajad peavad ostma kuukaardi või laadima kaardile eraldi raha ning selle eest pileti ostma.

Mitut kaarti ei tasu näidata

Lisaks toonitatakse, et pangakaardi viipamise puhul ostab süsteem kasutajale pileti, olenemata sellest, kas tal on tegelikult sõiduõigus olemas või mitte. Kui näiteks Tallinna linna registreeritud inimene, kellel sõiduõigus on olemas näitab validaatorile puutemaksega pangakaarti, müüakse ka talle automaatselt pilet.

Mitme kaardi üheaegne näitamine validaatorile (näiteks rahakoti vahel) võib kaasa tuua soovimatu piletiostu või olemasoleva sõiduõiguse tuvastamise ebaõnnestumise. Samuti ei anna pangakaardiga tasumine sõidusoodustust, vaid pangakaardiga pileti ostnule müüakse täispilet. Kui pangakaardiga viibates ostetakse sama päeva jooksul enam kui kaks tunnipiletit, arvestatakse piletid ümber päevapiletiks.

Pangakaardi viipemakse hakkab toimima esiukse juures paiknevas validaatoris ning juhureisijatel ei ole vaja enam osta piletit juhilt ega omada Ühiskaarti, et kasutada Tallinnas liiklemiseks ühistransporti. Reisija tunneb viipemakse võimaluse ära süsteemi toetavatele validaatoritele lisatud kleebise järgi. Ühistranspordis on võimalik kasutada kõiki Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron pangakaarte, millel on olemas kontaktivaba liides.