Üleilmne digipeegelkaamerate turg kasvab pidevalt, kuid hõlmab endiselt vaid 7% digitaalsete kaamerate turust. Arvestades vahetatavate objektiividega peegelkaamerate suuremat turuosa ajal, kui kaamerates kasutati filmi, näib, et selles valdkonnas on kasvuruumi veel palju. Digikompaktkaamerad pakuvad endiselt üha enam võimalusi ja paremat tulemust ning turu-uuringud näitavad, et kliendid valivad kompaktkaamera põhjusel, et digipeegelkaamerad on „suured, rasked ja keerukad”.

Seda turutrendi arvestades on Olympus ja Panasonic välja tulnud süsteemistandardil Four Thirds põhinevate toodetega ning toonud sellised võimalused nagu reaalajas pildikuva (Live View) ja kontrasti tuvastusega autofookuse digipeegelkaameratesse. Nüüd laiendavad Olympus ja Panasonic süsteemistandardi Four Thirds võimalusi veelgi, aidates luua oluliselt kompaktsemaid ja kergemaid vahetatava optikaga digikaameraid.

Micro Four Thirdsi süsteem võimaldab kasutajal nautida süsteemi Four Thirds 4/3-tüüpi pildisensori head pildikvaliteeti palju kompaktsemas kaamerakeres ning kasutada ka palju kompaktsemate läätsede eeliseid (eelkõige lainurga ja hea suurendusvõimega toodete puhul).

Micro Four Thirdsi süsteem võimaldab välja töötada varasematest oluliselt erinevaid kergeid ja ultrakompaktseid vahetava optikaga kaameraid. Uues süsteemis on objektiivi kinnituskohas ka rohkem elektrikontakte, mis võimaldab tulevikus kasutada uusi lahendusi ja muudab süsteemi funktsionaalsemaks. Lisaks saavad kasutajad oma olemasolevad Four Thirds’i süsteemi objektiivid kinnitada adapteri abil süsteemi Micro Four Thirds keredele. Olympus ja Panasonic töötavad kooskõlas oma äristrateegiatega koos välja vastava tehnoloogia ja seadmed nii süsteemistandardile Four Thirds kui ka Micro Four Thirds.

Four Thirdsi süsteemi kaamerad kasutavad 4/3-tüüpi pildisensorit, mis annab digipeegelkaameralt oodatava hea pildikvaliteedi koos hea mobiilsusega. Süsteemistandard Four Thirds on avatud standard, mis võimaldab erinevate tootjate kerede ja objektiivide vastastikust ühilduvust.