Seda kinnitab eile (USAs) müügile jõudnud sülearvuti, mis pole lihtsalt Chromebooki tootepere uus mudel, vaid on Google'i kaubamärgiga seadmete tuleviku planeerimisel ilmselgelt tähtsal kohal.

Järjekordne Chromebook on eriline kahel põhjusel. See on Google'i enda tiimi looming - kuigi abiks oli hetkel nimetuks jääv "riistvarapartner Taiwanist". Ja see on esimene seade, mis tutvustab maailmale Chrome OSi opsüsteemi puutetundlikku varianti.

Sülearvuti kannab nime Chromebook Pixel ja ilmus esialgu WiFi ühendust pakkuvana, hinnaga USAs 1299 dollarit. Aprillis lisandub LTE (4G) mudel, mille eest tuleb loovutada 1499 dollarit.

WiFi-Pixelis on 32 GB andmeruumi (LTE puhul 64 GB), mida toetab tervelt terabaidi jagu Google Drive'i pilveruumi.

Kasutusel on Inteli protsessor Core i5 ja 12,85-tolline ekraan, millel "kõrgem resolutsioon kui ühelgi turuloleval sülearvutil". [HILJEM LISATUD: Selgus, et see lahutus on 2560 x 1700.]

Pixelid on müügil Google Play ja BestBuy.com netipoodides. Neid saab ka oma käega proovida osades Best Buy (USA) ja PC Worldi (Ühendkuningriik) tavapoodides.

Sellel ühel masinal paistab põhinevat kogu Google'i värske strateegia arvutikasutajate võrgutamise suhtes. Puutetundlikuks muutunud opsüsteem vajab turul kanda kinnitamiseks rohkem eri seadmeid ja muidugi toredaid rakendusi. Google on hakanud mõlema arvu kasvatamiseks aktiivselt uusi partnereid otsima. Juba tänavu peaksime nägema ka teisi puute-Chrome'iga aparaate.

Murelikuks teeb aga Pixeli kõrge hind. Seniste Chromebookide hinnad on alanud 199 dollarist, nii et värske mudel on suunatud selgelt erinevale kasutajale. Konkurendina võib näha praegu kallimaid MacBooke ja Windows 8 Pro tahvleid.

Aga üha odavnevate ja nutiseadmete ning MacBook-sülerite prestiižikuse juures on raske ennustada tehnikahuvilisi karjade kaupa uue põlvkonna Chrome'ile üle kolimas. Puutetundlikkus võib olla siin, et jääda, aga see pole kindlasti arvutikasutaja suurim eelistus.