Ühest trükkplaadist koosnev mikroarvuti Raspberry Pi 3 tuli välja eile, mil esimesed paarsada tuhat eksemplari veebipoes müüki läksid. Ametlikul kodulehel on arvuti hinnaks märgitud 35 dollarit ehk pisut üle kolmekümne euro, edasimüüjate kodulehtedelt võib leida arvutit hinnaga, mis jääb 30-40 euro vahele.

29. veebruar oli ka Raspberry Pi neljas sünnipäev – esimene versioon tuli müüki samuti liigaastal, veebruari viimasel päeval aastal 2012. Raspberry Pi 2 järgnes aastal 2015.

BBC teatel on "vaarikas" kohe-kohe tõusmas enimmüüdud briti arvutiks läbi aegade. Varasemalt oli väärikas tiitel Amstrad PCW käes, mida toodeti aastail 1985-1998 ning müüdi nende aastate jooksul kaheksa miljonit tükki.
Uuel Raspberry Pi mudelil on kiirem, 1.2 GHz 64-bitine protsessor (umbes kümme korda võimsam esimesest Raspberryst) ning sisseehitatud wi-fi ja bluetooth.

Pangakaardi suuruse Raspberry Piga saab teha kõike, mida tavalise lauaarvutiga. Pi on odav, lihtne ja väike, aga siiski piisavalt kiire ja võimas, et seda programmeerida paljusid erinevaid asju tegema. Kui mõned kasutavadki seda lihtsalt koduarvutina, siis uus versioon on ka ideaalne selleks, et seda kasutada nutikate koduseadmete ehk asjade interneti keskusena.

Üks mõte Raspberry Pi loomise taga oli ka see, et koolilastel oleks ligipääs odavale, lihtsale arvutile, millega saaks programmeerimist õppida ja populariseerida. Projekti looja Eben Upton ütles, et ka selles vallas on teatavaid edusamme näha ja mõningates õppeasutustes on juba vahepealsest arvutihuvi madalseisust üle saadud.