Hetkel on suurim standardijärgne mälukaardi maht 2TB. Reaalsuses aga isegi sellise suurusega mälukaarte ei pakuta, vaatamata sellele, et praegune standard pärineb aastast 2009. Üle-eelmisel aastal kuulutas Sandisk, et toob turule ühe terabaidi suuruse maailma suurima mälukaardi, kuid ka sellest on hetkel olemas vaid prototüüp ning reaalselt tarbijad sellist kaarti osta ei saa.

Samas ei ole probleemiks see, et vajadust nii suurte kaartide järgi poleks. Andmemahukad uued sisuformaadid nagu 4K video ja virtuaalreaalsusega seotud sisu, loovad nõudluse uute, suuremate mälukaartide järele. Samas on suuremahuliste kaartide tootmine kallis: hetkel maksab SanDiski kiireim ja mahukaim 512 GB suuruse mahuga SD-kaart Eesti veebipoodides umbes 550 eurot, aeglasema andmeedastusega 512 GB suuruse kaardi saaks kätte ka umbes 400 euro eest.

SD Expressi nime kandev uus standard tuleb kõikidele praegustele kaardiformaatidele, kuid kõige kõrgema andmemahuga on uued SDUC-nimelised suuremahulised kaardid.

Arvestades, kui pikka aega on võtnud praegune areng ühe terabaidi suuruse videokaardini, võib areng 128 terabaidi suuruse kaardini võtta ilmselt päris paraja hulga aega.