See kannab nime Kindle Oasis ja on tegelikult oma perekonnas teine mudel. Esimene ilmus pooleteise aasta eest ja oli kõige õhem ja kõige kallim Amazoni e-luger üldse.

See maksis USA-s 290-380 dollarit, olenevalt sellest, kas ihaldasid wifi kõrvale ka 3G sidet ning nõustusid reklaame nägema või ei. Võrdluseks, et odavaima Kindle'i sai ja saab ka praegu 80 dollari eest.

Aga tagasi uue Oasise juurde. Veekindel tähendab moodsa elektroonika alal muidugi veele vastupidavust ainult kindlaid tingimusi järgides.

Oasis 2 vastab standardile IPX8, mis tähendab teoreetiliselt, et aparaat jääb terveks ja töökorda kuni tunni jooksul kuni kahe meetri sügavusel vees ligunedes. Nii olla seda edukalt testitud.

Pole teada, kas tootjapoolne garantii katab ka võimalikud veekahjustused. Telefonide tootjad seda pigem ei paku, kui sulle oma järjekordset veekindlat seadet müütavad.

Lisaks pole Amazon täpsustanud, kuidas seadme täpselt veele vastupidavaks muutis. Et sellel on aga aku laadimiseks mõeldud katmata USB-pesa, siis on antud soovitus e-lugerit vee all püstiasendis hoida. "Kasulik" soovitus, kui selle vanni kukutad ja siis unustad kohe välja õngitseda.

Foto: tootja

Teise põlvkonna Kindle Oasis on suurema ekraaniga kui eelkäija (7 tolli vs 6 tolli), mis on lisa-LED-lampide tõttu ka tõhusamalt valgustatud. Lisatud on ümbritseva valguse sensorid, mis muudavad ekraani eredust vastavalt sellele, kui valges või pimedas keskkonnas sa viibid.

Ekraan ise on tüübilt e-paber ja lahutusvõimega 300 pikslit tollile, nagu ennegi.

Uus Oasis on kenam kui eelmine. Alumiinium-tagakülg jätab senikasutatud plastikust glamuursema mulje. Aku on mahukam kui enne, aga teisel ringil puuduvad magnetiga külge käivad kaaned, mis võiksid akukestvust pikendada.

Seadmesse on paigaldatud ka popp audioraamatu-rakendus Audible, aga kuna Oasisel kõlareid pole, siis tuleb heli edastada Bluetoothiga kõlarisse või kõrvaklappidesse.

Teise põlvkonna Kindle Oasis maksab USA-s alates 249,99 dollarist (ca 211 eurost) ja muutub kättesaadavaks 31. oktoobril.