Uue käekell-kompuutri, millele press on pannud nime iWatch, arendamiseks on Apple's tööl turundajad, juhid ning tarkvara- ja riistvarainsenerid, kes varem töötasid iPhone'i ja iPadi kallal. iWatchi meeskonna suurus viitab asjaolule, et toode on katsefaasist väljas ja saamas lõplikuks tooteks.

Tehnoloogiakonsultant ja endine Apple'i töötaja Bruce Tognazzini ütles Bloombergile, et iWatch täidab Apple'i tooterivis haigutava augu. "Nagu teiste läbimurde teinud Apple'i toodete puhulgi alahinnatakse alguses iWatchi väärtust, hiljem avaldab see aga võimast mõju meie eludele ja Apple'i varandusele," kirjutas Tognazzini.

Bruce Tognazzini
iWatch avaldab võimast mõju meie eludele ja Apple'i varandusele.
Sarnaseid kuuldusi, et Apple toodab kellasarnast uut elektroonikaseadet, on vahendanud ka New York Times ja Wall Street Journal. "Selline kell töötaks iOSi platvomil (nagu ka iPhone ja iPad – toim.) ja eristuks konkurentidest oma kaarduvast klaasist korpusega," kirjutas New York Times.

Teised väljaanded on kõlaka suhtes väljendanud eriarvamusi, alates kahtlustest kuni naeruvääristamiseni. Gizmodo teatel ei maksa otsida mingeid märke iWatchi-sarnase toote tulekust.

"Tuletage meelde, et ettevõte juba tegi kellasarnase seadme iPod Nano ja siis hülgas kogu selle kontseptsiooni, nii et järgmise põlvkonna Nanos polnud ühtegi märki käekellast," kirjutab Gizmodo. Käekellana kantav eelmise põlvkonna iPod Nano oleks võinudki olla uus iWatch, kui Apple oleks seda edasi arendanud.