See on põhimõtteliselt Samsungi toodetud kerge masin, mida saab hetkel juba eeltellida.

USAs maksab see 249 dollarit, Ühendkuningriigis 229 naelsterlingit. Hind ja valmidus Eesti poole teele asuda veel teadmata!

Nagu arvata, paistab see ilma kerguse ja õhukese korpuse poolest. Masina paksus on ümmarguselt 20 mm, see kaalub 1,1 kg, buudib üles vähem kui 10 sekundiga ja kestab ühe akulaadimisega kuni 6,5 tundi.

Ventilaatorita ARM-protsessor võimaldab täiskõrglahutusega (1080p) videot maha mängida. Andmetalletamiseks pakuvad ruumi netipõhisele opsüsteemile sobivalt Google'i serverid. Kaheks aastaks on 100 GB pilve tasuta. Mis veel? Google Now, et sülearvuti peal iPhone 4S-i järele aimata. See on ju Androidi vastus Siri'le.

Tehnilist: Samsungi A15-põhine kahetuumaline Exynos 5 Dual (5250) kiip, 2 GB muutmälu, 16 GB välgumälu, WiFi a/b/g/n traadita võrk, Bluetooth, 1366 x 768 ekraan, USB 3.0 ja eraldi 2.0 auk, kõrvaklapi-mikrofoni ühine auk, täismõõdus SD-kaardilugeja ja Chrome'i klahvistik, nuppudeta puuteplaat, HDMI-väljund, taga ka SIM-kaardi ava.

Süleriga tutvunud Engadgeti ajakirjanik jäi sellega väga rahule.

Ta nimetab koostekvaliteeti ja materjale selle hinna eest fantastiliseks, masinat meeldivalt kergeks ja õhukeseks, ekraani eredaks ja teravaks, klahvistikku ja puuteplaati suurepäraseks. Viimase puhul toob ta võrdluseks, et kasutas just 11tollist Core i7 MacBook Airi.

Jõudlus olla algupäraste Atomi protsessoritega Chromebookide ja nüüdsete 5. seeria Celeronide vahepeal. 1080p esitamisega probleeme ei tekkinud.

Selle hinnaga harukordne seade, kiidab ta. Kui olete pilves töötamisega harjunud, saate praktiliselt 80% odava MacBook Airi kogemust neli korda vähema rahaga! Lisades sinna Google Now ja 100 GB tasuta Drive'i-ruumi kaheks aastaks, on tegemist võitjaga.