Leedukad hoiavad Eurostati andmetel esikohta: 92% veebis surfajatest loeb netiuudiseid. Nende järel tulevad kohe eestlased (91%), teatab Phys.org.

"Euroopa laiskvorstid" prantslased jäävad aga pingerea lõppu, nendest loeb netiuudiseid vaid 38 protsenti surfajatest.

Soomlased olid Euroopa liider internetipanganduses (e-panka eelistab 91% surfajatest) ja netipõhiste reisiteenuste kasutamises (69%).

Portugal juhib aktiivsete sotsiaalmeedias postitajate poolest (75%), siin arvestus jäävad viimasteks sakslased (42%), prantslased (40%) ja tšehhid (35%).

Levinuimad võrgutegevused üldse on e-kirjavahetus (89%), info otsimine (83%), netiuudiste lugemine (61%), e-pangas sobramine (54%), postitamine sotsiaalmeedia saitidel (52%) ja netipõhiste reisiteenuste kasutamine (50%).

Eestlaste põhitegevused netis võib kokku võtta nii: uudiste lugemine (91% kasutajatest), netipangandus (87%), sotsiaalmeedia saitidel postitamine (56%), reisiteenused (28%), veebisaidi või ajaveebi loomine (12%).

Uuring tehti viimase kolme kuu arvestuses, nii et andmed võivad mõistagi üsna ruttu muutuda.

Uuringu saate ingliskeelse PDF-faili kujul alla laadida Eurostati saidilt, see on 18. detsembril postitatud uudiste all. Ma olen ausalt öeldes imestunud, et levinud netitegevuste seas pole loetletud porno vaatamist. See pidada ka üsna levinud olema!