Tele2 tellitud tarbijakäitumise uuringu kohaselt kasutab 38% 16-24-aastastest noortest nutitelefoni iga päev enam kui kolm tundi. 58 protsenti noortest tunnistab ise, et peaks nutitelefoni kasutamist piirama.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul eelistavad mitte ainult noored, vaid 59% kõigist eestlastest oma lähedastega päris elus rääkimisele veebi teel suhtlemist.

“Ühest küljest tundub hirmutav, et istutakse ninapidi nutiseadmes ja lähedasi nagu näha ei tahetagi, teisest küljest ollakse nii mingis mõttes pidevalt ühenduses,” ütles Aron.

Uuringu kohaselt tekitab telefoni puudumine 57 protsendile eestlastest närvilisust. Enim tunnevad ebamugavust telefoni puudumisest noored ja natuke üllatavalt pigem naised kui mehed.

Teatud sõltuvuskäitumise ilminguid esineb naistel rohkem – 17 protsenti meestest ja 34 protsenti naistest tunnistas, et peaksid nutitelefoni kasutamist vähendama. Naised haaravad hommikul peale ärkamist meestest kiiremini telefoni järgi ning tunnevad seadme puudumisest suuremat närvilisust.

58% 16-24-aastastest ning 49% 25-34-aastastest on tundnud, et peaksid oma nutitelefoni kasutamist vähendama.

Uuringu kohaselt on 15% kõigist eestlastest ning 24 protsenti 16-24-aastastest noortest sattunud telefoni kasutamise tõttu liikluses sõitja või jalakäijana ohtlikku olukorda.

Tele2 tellitud tarbijakäitumise uuring viidi läbi interneti teel ja see toimus tänavu oktoobris. Küsitluses osales kokku 500 internetikasutajat, kelle vanus oli vähemalt 16 eluaastat.