Katses osales 269 jalgratturit, kes kandsid erinevaid rõivaid: mõnel oli üll spetsiaalne erksatooniline rattuririietus, mõnel olid tavalised igapäevariided ja mitmed kandsid ka erinevaid helkurveste.

Selgus, et ainus neist riietest, mis autojuhte tõeliselt ettevaatlikuks tegi ja jalgratastest kaugemalt mööduma sundis, oli selline helkurvest, mille seljal oli kiri "POLICE." Neil ratturitel oli seljal ka märge, mis teatas, et mööduvaid autojuhte filmitakse. Politsei helkurvestiga rattureist möödusid autojuhid keskmiselt viis sentimeetrit kaugemalt kui kõigist teistest jalgratturitest ehk 122 cm kauguselt.

Cycling Today kirjutab, et ehkki uurijad eeldasid, et autojuhid on ettevaatlikumad ka siis, kui ratturi vestil on kiri "Novice Cyclist" ehk "algaja jalgrattur", sellel siiski autojuhtide käitumisele mõju polnud.

1-2 protsenti möödumistest olid sellised, mille puhul auto ja ratturi vahe oli jäi poole meetri sisse - olenemata sellest, mida jalgrattur kandis. Seega arvavad teadlased, et ratturite ohutuse seisukohalt on olulisem on arendada turvalist taristut ja jalgrattateid, mitte loota erksate riiete peale.