Nimelt on Samsungi uue kiirlaadija juures midagi spetsiifilist, kirjutab ExtremeTech. Kui telefonidega kaasa tulev Samsungi tavaline 25-vatine laadija (mis laeb ka üpris kiiresti) kasutab üldlevinud USB-PD standardit, mis tähendab, et ka teiste laadijatega on üpris lihtne oma telefoni kiirelt laadida, siis 45-vatise kiirlaadija puhul on mindud teist teed.

Kui USB-PD standard võimaldab erinevaid laadimisvõimalusi (nt 3A, 5V, 15W ja 9V, 2A, 18W), siis Note10+ puhul kasutatakse hoopis teist laadimisstandardit, mida tähistab täheühend PPS (Programmable Power Supply). Selle standardi kohaselt vahetatakse laadimissüsteemi sees iga 10 sekundi tagant infot ning selle tagajärjel muudetakse pinget ning voolutugevust.

Olulisem kui definitsioon, on aga see, mida see kasutajate jaoks tähendab - valdava osa USB-C kiirlaadijatega Note10+ telefoni kiirlaadida ei saa. Põhimõtteliselt on kasutaja sunnitud ostma Samsungi enda kiirlaadija, mis maksab praeguse info järgi vähemalt 50 dollarit, ehk vähemalt 45 eurot. Teine variant on vaadata teiste üksikute laadijate poole, mis samuti PPS standardit toetavad, kuid needki pole odavamad.

Kuna Note10+ toob aga endaga kaasa ka teiste laadijatootjate kohanemise turutingimustele, siis tasub telefoni omanikel kiirlaadija ostmisega oodata. Juba lähikuudel tulevad ilmselt müügile ka odavamad laadijavariandid, millega telefoni laadida saaks.