Ärikasutaja-sülearvutites on näpujäljelugejad muidugi juba ammu nähtud, aga muudes mobiil- ja nutiseadmetes on see siiski pigem värske tärkav trend.

Süleri-puuteplaatide suurvalmistaja Synaptics teatab, et nad väljastavad uue toote SecurePad, mis trendi levikule kaasa aitab.

SecurePadis on lugeja juba puutepinnale lisatud – sensor asub ülemises vasakus osas. Selle kasutamiseks ei pea näpuga viipama, vaid piisab ka lihtsalt pealevajutamisest nagu iPad mini 3 või Galaxy S5 puhul. Nende näidete põhjal võib loota, et lahendus on ka töökindlam.

Taoline isikutuvastuse lahendus tasub ära, kui sellega on midagi tarka peale hakata: sisselogimine, onlain-maksed jne.

Õnneks kuulub Synaptics allianssi FIDO, kust leiame eest juba arvukalt tehnoloogiamaailmas tähtsaid ettevõtteid nagu Microsoft, Google, Qualcomm, Samsung, Lenovo, Dell, Netflix, Visa, MasterCard, PayPal, Bank of America jt.

Ja FIDO väljastas just oma sõrmejäljetuvastuse standardi versiooni 1.0, nii et täiendatud puuteplaadiga süleritel on uks tulevikku avatud. Küll seda seadmetes ja veebis kasutama hakatakse, kui nii tugev tugi taga.

SecurePad on originaalseadmete tootjatele juba kättesaadav. Sellise asjakese sihtgrupina nähakse esialgu kallimaid arvuteid, sealhulgas ultrabook-tüüpi sülereid, mis ju nii populaarsed.

Sensor sobib nii Synapticsi ühe nupuga Clickpadi kui ka survetundliku ForcePadi osiseks.

Jaanuaris toimuval suurel tehnikamessil CES 2015 näeme ilmselt ka esimesi tooteid, mis lahendust kasutavad.