Usaldusväärne tehnikauudiste väljaanne The Verge kirjutab oma allikatele tuginedes, et Apple'i peadisainer Jonathan Ive juhib isiklikult sajapealist inseneride töörühma, kes uut seadet välja töötavad. Bloomergi teatel tellis Ive mõni aasta tagasi oma meeskonnale "kastitäied" Nike'i spordikellasid, et nende disainist käsikompuutri väljatöötamiseks õppida.

Arendatav "iWatch" hakkab töötama samal tarkvaral nagu Apple'i telefon ja tahvelarvuti - iOS. Esialgu peeti tõenäoliseks, et käekell-arvuti on edasiarendus Apple'i eelmisest käel kantavast seadmest, muusikamängijast iPod nano. Selle tarkvara ja funktsioonid on aga nutikella jaoks ilmselt liiga primitiivsed.

Telefonist ja tahvlist pärit operatsioonisüsteemi iOS kasutamine kellas tähendab kuulduste kohaselt praegu seda, et seadme aku peab vastu kõige rohkem paar päeva. Arendustöö eesmärk on aga see, et käekell-arvutit peaks laadima ainult nelja kuni viie päeva tagant.

Kuna "iWatch" hakkaks suhtlema telefoni ja tahvelarvutiga, töötab Apple ka ühenduse teise poole uuendamisega ehk iPhone'iga. Praegu pole telefonis vastavat funktsionaalsust kellalaadse lisaseadme kasutamiseks.

Apple'i plaanid luua käel kantav nutikell on viimasel ajal andnud palju alust kuulujuttudeks, kuid ühtegi fakti neid veel ei kinnita. Meediaväljaanded võistlevad rohkem ja vähem usaldusväärsetest allikatest pärineva info edastamisel. Ühtki kindlat teadet peatsest tooteesitlusest veel pole.