Mida uue põlvkonna iPhone sisaldab, on hetkel ebatähtis. Ka Forte on sellest pikemalt kirjutanud (20. aprillil), ja vastav lugu on lingitud käesoleva uudise lõppu.

Sealt tahaks tsiteerida ainult praegusele relevantset lõpulõiku, mis teatab järgnevat. "Techradari sait on tabavalt maininud, et Apple'ile valmistab see juhtum kindlasti peavalu, sest neile on tegu kaotus-kaotus olukorraga. Kui see ongi tõesti järgmine iPhone, pole Steve Jobsil seda avalikkuse ette tuues eriti midagi uut rääkida, ning kogu oodatud meediakära ja haip võivad jääda sündimata. Kui see aga pole õige seade, jätab see Apple'ist vale mulje, sest esindatud on kõik, mida fännid on aastaid soovinud ega pole saanud: parem kaamera ja välk, suurem aku, lisakaamera ees videokõnedeks."

Nii et Õunamajal leidub põhjuseid, miks Gizmodo loo üle kurjalt uriseda ning kihvu näidata, isegi kui Jobs ei hooliks liiga vara avalikkuse ette jõudnud tootest.

Siiski mõjub kerge üllatusena, et Apple saatis politseinikud Gizmodo toimetaja Jason Cheni koju sisse murdma ja ringi tuulama.

Nad viisid vaese mehe kodust kaasa tervelt üheksateist tehnikaseadet nagu neli arvutit (sealhulgas MacBook ja ThinkPadi läpakas), kaks serverit (sh MediaSmart) iPadi, paar välist kõvaketast, kaks USB-mälupulka, digikaamerad ja iPodi. Ikka selleks, et 5000 dollari eest Gizmodo valdusesse rännanud iPhone 4 loo uurimist jätkata.

Chen ja tema partner viibisid muide samal ajal kodust väljas õhtust söömas.

Politsei esindaja esines ruttu pärast reidi väitega, et iPhone leidja (vabandust, varastaja) on juba selgunud. Tegemist on "ülikooliealise Silicon Valley mehega". Ta püüdis väidetavalt Apple'iga tagastamiseks ühendust võtta ja mobiili kaotajat Facebooki kaudu leida. 5000 dollarit toonud tehing Gizmodoga oli aga eksklusiivsuse säilitamise, mitte selle müümise eest. Eks need ilusad vabandused ole.

Cheni ähvardab aga kriminaalsüüdistus. Tema suurim viga oli tunnistada avalikult, et ta ostis varastatud kauba, ja märkida ära ka hind.