iPhone

Uued iPhone 6S ja iPhone 6S Plus tulevad ka roosa kulla värvi viimistlusega. "Kuigi need näevad välja sarnased eelmiste mudelitega, on need tegelikult täielikult muutunud," juhatas uued telefonid sisse firma juht Tim Cook.

Telefonidel on täiendatud alumiiniumsulamist korpus ja tugevam ekraan, mille sees on telefonide suurim uuendus: 3D Touch. Ekraanis olevad sensorid mõõdavad puudutuse tugevust, mis avab telefoni kasutajaliideses sisuliselt uue telje, sügavuse.

3D Touch uuel iPhone'il

Näiteks saab äpi ikoonile tugevamalt vajutades kohe äpi olulisemaid funktsioone kasutada: vajutades tugevamalt kaardirakenduse ikoonile, saab avada juhised koduaadressini, saata praeguse asukoha või otsida ümbruses olevaid huvipunkte. Kaameraäpile vajutades saab kohe käivitada video, aegluubis video, teha foto või selfie. Sarnased lisavõimalused on ka kalendris, kirjakastis ja muudes äppides.

Telefon töötab uue A9 kiibiga, mis on firma sõnul 90% kiirem kui mullune mudel, ka sõrmejäljelugeja Touch ID uus versioon on varasemast kaks korda kiirem. LTE-A toega andmeside pakub nüüd kuni 300 Mbps allalaadimiskiirust, kiirem on ka Wifi-ühendus.

Uuenenud on iPhone'i kuulus kaamera, mis teeb nüüd 8 megapiksli asemel 12 megapiksliseid fotosid. Lisandunud on uus kõrgema resolutsiooniga video: nüüd saab telefoniga filmida 4K-videosid. Umbes nagu HTC on mõni aasta tagasi, pakub Apple võimalust teha "liikuvaid fotosid", mis pole päris videod, kuid paari sekundi võrra animeeruvad fotod, mida saab näha liikuvana kõikides seadmetes.

Uue iPhone 6S-i ja 6S Plusi hinnad on samad kui senised 6 ja 6 Plusi hinnad. Mulluste telefonide hinnad langevad saja dollari/euro võrra. Hinnad alates: iPhone 6S €699, 6S Plus €799, mulune 6 €599, 6 Plus €699, tunamullune 5S €499.

Telefone saab hakata ette tellima 12. septembril ja need jõuavad lettidele 25. septembril. Uus tarkvara iOS 9 tuleb juba senistele seadmetele välja 16. septembril.

Uus ja suurem iPad

iPad Pro on tahvelarvuti uus ja suurem vend. Sellel on 12,9-tolline ekraan, mis näitab muuseas täissuuruses virtuaalset klaviatuuri. Koos uue iOS-i võimalustega multitegumtööks saab suurel ekraanil mitut äppi korraga kasutada.

iPad Pro

iPad Pro ekraan on sama kõrge kui vanema iPadi ekraan oli lai, nii saab suurele ekraanile mahutada normaalsuuruses "tavalise" iPadi äpi ja selle kõrvale jääb ruumi teise rakenduse jaoks.

Uuem ja võimsam riistvara lubas Apple'i turundusdirektoril Phil Schilleril väita, et iPad Pro protsessor on võimsam, kui 80% viimase kuue kuu jooksul maailmas müüdud PC-dest. Graafikajõudluse poolest on uus iPad võimsam kui 90% viimase kuue kuu jooksul müüdud arvutitest.

Smart Keyboard kate sarnaneb väga Microsofti tahvelarvuti Surface'i lisavarustusega: see on korraga kate ja ka füüsiline klaviatuur. Ent Microsoft on uue iPadiga rohkemgi seotud.

Nimelt on iPad Prol eriti mugav kasutada Office'it, mida tutvustas laval Microsofti esindaja Kirk Koenigsbauer. Uus Office toetab ka iPad Pro lisavarustuseks olevat pliiatsit, mille nimi on – uskuge või ei – Apple Pencil.

iPad Pro

Wifi ja 32GB mäluga iPad Pro maksab 799 dollarit/eurot, 128 GB mäluga mudel 949 dollarit/eurot ja 128GB mälu ning LTE toega mudel 1079 dollarit/eurot. Apple Pencili eest tuleb välja käia sada dollarit/eurot ja klaviatuurkatte eest 169 dollarit/eurot.

Uus iPad mini 4 on sama sisu ja võimsusega kui endine iPad Air 2, kuid väiksemas kestas. iPad Mini 2 hind langes firma soodsaimaks tahvelarvutiks hinnaga 269 dollarit/eurot.

Apple TV

Kes arvas, et Apple hakkab tootma reaalseid teleriekraane – siis ei, loomulikult mitte. Uus Apple TV on uuem ja võimsam karp koos uue puldiga, mis koduse teleri "targaks" teeb.

Uus Apple TV

Uue Apple TV olulisemad omadused on: võimas riistvara, kaasaegne operatsioonisüsteem, uus kasutajaliides, vahendid arendajatele ja rakenduste pood. Seda saab juhtida uue puldiga, millel on klaaspinnaga puutetundlik plaat ja mõned nupud. Teine oluline uuendus on hääljuhtimine Siri kaudu, millega on võimalik sisu otsida üle kõigi äppide ja ka anda käsklusi või küsimusi vaadatava materjali jaoks, näiteks paluda korrata, mida näitleja just ekraanil ütles.

Ilmselt peaks kõigile teletootjatele andma mõtteainet Apple'i bossi arvamus, et televisiooni tulevik peitub äppides.

TV tulevik on äppides.

Uues Apple TV-s töötab versioon firma operatsioonisüsteemist nimega tvOS, kuhu arendajatel on mugav uusi äppe luua.

Esimeste äppide seas on juba telekanalid ja sisuteenused, konsoolimängud, koomiksid, majutusteenus AirBnB ja isegi kinnisvaraportaal Zillo. Mänge saab mängida ka mitmekesi nii, et ühel inimesel on uue Apple TV pult ja teisel nutitelefon või tahvelarvuti.

32 GB mälumahuga Apple TV maksab 149 dollarit/eurot, kaks korda mahukam 199 dollarit/eurot. Seadmel on peale Éthernet-ühenduse ka Wifi ac-standardi tugi ja Bluetooth 4.0 tugi, sest uus pult töötab üle Bluetoothi.

Apple Watch

Apple Watchi uuendused sisaldavad võimalust teha kella jaoks äppe, millel on ligipääs kella riistvarale. Tulekul on Facebook Messenger kellale ja ka näiteka GoPro äpp, millega saab kella ekraanile vaadata seikluskaamera pilti.

GoPro ja Apple Watch

Koos moeloojatega pakutakse ka uusi kellarihmasid. Koos Hermèsega disainiti kolm uut rihma koos juurdesobiva digitaalse sihverplaadiga. Soodsaim kellamudel Watch Sport on saadaval ka uue välimusega, nii kuldse, roosast kullast kui alumiinimust viimistlusega.