Rakendus teeb täpselt seda, millele nimi viitab: Cardless Cash Access – Kaardita Rahale Ligi.

Kui teil pole pangakaarti kaasas ja/või tahate järjekorras seismise aega lühendada, saavad uudse rahavõtmise eelised ruttu selgeks.

Eestimaalasel ei maksa siiski loota äppi varsti ise järele proovida, sest teenust testivad pangad asuvad USAs. Täpsemalt on need Chicagos asuv BMO, Illinoisis asuv Wintrust ja Los Angelesis asuv City National.

Kuidas teenus töötab? Lõppkasutaja vaatenurgast on kõik lihtne. Avad telefonis äpi, annad käskluse, äpp genereerib QR-koodi, pangaautomaat skaneerib seda ja väljastab sularaha.

Väidetavalt kulub uudsel viisil rahavõtmiseks umbes 9 sekundit, tavapärasel viisil aga 30-40 sekundit. Toreda lisavõimalusena saab tellimuse teostamise aega valida, kuni ööpäev ette. (Raha väljastamiseks peab automaat siiski esmalt teie esitatud QR-koodi lugema.)

Kui teie telefoni satub valedesse kätesse, peaks rahavaras teadma seadme käivitamise/avamise koodi, andmeid teie netipangakontole pääsemiseks ning PIN-koodi. Ise teate, kas risk on liiga suur või mitte, eks ole.

CCA autor on pangandusalaste tehnoloogiatega tegelev firma FIS. Hetkel on suurim väljakutse luua offlain-režiim, et raha saaks välja võtta ka nõrga või puuduva levi korral.

Kolmes ülalmainitud panga kliendid saavad teenust kasutama hakata kõige varem 2014. a lõpus, aga siis kohe enamusega nende sularahaautomaatidest.