Kui sulle aga tundub, et isegi nutitelefoni lukustada või avada ja helivaljust sättida võiks puutetundliku pinna abil, on Manta 7x just sulle loodud.

Sellel pole tõepoolest ühtegi füüsilist nuppu, küll aga on ekraani ümbritsevale ribale peidetud sensorid, mis nende töö üle võtavad. Tootja pidi opsüsteemi Android 4.4 KitKat kuuldavasti tublisti tuunima, et uudne lähenemine kenasti töötaks.

Muud tehnilised näitajad:

* 5,5-tolline täis-HD ekraan, tootis Sharp

* Qualcommi kiip Snapdragon 801

* 2 GB muutmälu, 32 GB salvestusruumi

* nii esi- kui ka tagakaamera on Sony sensoriga IMX 214 (13 MP, optiline pildistabilisaator, f/2.0, safiirklaasiga kaetud objektiiv)

* 4200 mAh aku

Sellised näitajad ei saabu mõistagi odavalt, eeltellimusena maksab telefon meie rahas umbes 570 eurot. Aga see hind kehtib mõistagi Hiinas.

Manta 7x näeb GizChina.com esindaja sõnul välja kui Nexuse nutiseade, mis on ju päris tore. Kahju, et see jääb ilmselt ainult aasialaste jaoks maiustada. Füüsiliste nuppude kadumine, võimas aku ja täpselt sama võimekad kaamerad on kokku lausa kolm üllatust ühes nutitelefonis.

Seade kaalub ootamatult palju, u 200 grammi, aga võimas aku kompenseerib seda ilmselt kenasti – 35 tundi 3G-kõnesid, 654 tundi LTE-ooterežiimil, 138 tundi muusikaesitust.