Desifitseerija kasutamiseks tuleb see ühendada USB-C juhtmega, mis sellele voolu annab ning seadme sees olevad UV valgustid desinfitseerivad telefoni esi- ja tagakülje

Disainilt on desinfitseerija väike valge karbike, kuhu mahub sisse üks tavaline nutitelefon, mille mõõtmed jäävad vahemikku 196 x 96 x 33 millimeetrit. Soovi korral saab karbi abil desinfitseerida ka teisi väiksemaid asju, näiteks kõrvaklappe või päikeseprille.

Samsungi UV-desinfitseerijat on testinud kaks erapooletut testimis- ja sertifitseerimisinstituuti SGS ja Intertek, kelle tulemuste kohaselt hävitab seade edukalt 99 protsenti telefonil olevatest bakteritest vaid 10 minutiga.

Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma sõnul lülitub seade sisse ühe nupuvajutusega ja seespool paiknevad UV tuled seiskuvad 10 minuti möödudes automaatselt, et kasutajad ei peaks muretsema, kas nad desinfitseerija ikka välja lülitasid. Kuna juhtmega ühendatud telefoni desinfitseerijasse panna ei saa, on see varustatud juhtmevaba laadijaga, mis laeb telefoni samal ajal kui seda desinfitseeritakse.