Üks põnevamaid kõlakaid on taoline värske lugu, et nii iPhone 5 kui ka järgmise (veel saladuskatte all viibiva) iPhone'i disain valmisid Steve Jobsi valitsusajal.

Legendaarne Jobs suri 2011. a oktoobris, aga Apple'i majasisene graafik uute seadmete väljastamise kohta ulatub nähtavasti mitu aastat tulevikku.

See ei üllata, kuna igal aastal uuendatav iPhone'i nutitelefonide seeria tutvustab märkimisväärseid tehnilisi uuendusi tasapisi, ettevaatlikult ja sugugi mitte iga mudeli juures. (Selle üle võib muidugi vaielda, aga see on valitsev levinud arvamus.)

Müügiargumendid on pigem ettevõtte maine (uus Apple'i seade!) ja värskendus opsüsteemile iOS, mis lisab alati arvukalt seninägemata võimalusi-parandusi.

Forte kõmutab natuke juurde ja pakub siinkohal, et ettevõte hoiab pidevalt tagataskus eri disaine (näiteks 10 erinevat), mille põhjal võib valmida järgmine iPhone. Sobivaim valitakse alles üsna viimasel hetkel.

Kui iPhone 5 avalikustamata järeltulija jõudis ka tõesti veel Suure Jobsi õnnistuse saada, võis seda seni lugeda pigem lihtsalt üheks võimalikuks uueks iPhone'iks.

Küllap leidis Apple'i juhtkond, et Jobsi tuleb kasutada kuni see võimalik, ja otsustas disaini siiski kasutusse lasta.

Fotol Jobsi vahakuju Madame Tussaudi muuseumis Bangkokis, millele pakub traditsioonilist Tai tervitust üks vaimustunud külastaja.