Küllap on iga inimene vähemalt kord elus olnud sellises olukorras, kus tal on vaja hädasti kellelegi helistada, aga telefoni aku on tühjaks saanud, kirjutab ajaveeb The Technorat.

Sellises olukorras peaksid hädast välja aitama laadijaputkad, mida võib leida paljudes rahvarohketes kohtades. Kuid inimene üldjuhul ei hakka pikalt mõtlema sellele, millised ohud tema seadet selles laadijaputkas võivad oodata.

Asi on selles, et sellist üldkasutatavat laadijat kasutades teeb inimene kräkkeri jaoks võimalikuks telefonimälust infot varastada ning seadme pahavaraga nakatada.

Selle ennetamiseks on idufirma INT3 loonud nn USB kondoomi, mis kaitseb seadet ohtude eest, mis võivad varitseda laadijaputkas.

USB kondoom on ehituselt väga lihtsakoeline seade. See koosneb trükkplaadist, mille ühel pool on pesa, millesse torgatakse laadija otsik ning trükkplaadi teises otsas on micro-USB või mini-USB otsik, mis tuleb siis oma seadmesse torgata.

Seade töötab sellel põhimõttel, et katab kinni need USB-klambrid, mille kaudu toimub infovahetus ning jätab lahtiseks klambrid, mida mööda liigub elekter, nii et seadet saab laadida, ilma et peaks kartma mingisugust infovargust.

Minu enda arvates on see USB-kondoom suhteliselt lahe ja kasulik vidin, kuid sellel võiks siiski olla mingisugune enam-vähem korralik korpus, mis kaitseks seda trükkplaati vigastuste eest.