Ühendus nimega Boy Scouts of America (BSA) on aru saanud, et arvuti- ja videomängud pole mitte kõige kurja juur, vaid tõhus võimalus loogilise mõtlemise, matemaatika ja isegi elementaarse viisakuse arendamiseks, ja omistab edaspidi sooritust kinnitavaid aplikatsioone poistele, kes omandavad mängude konstrueerimise vajalikud oskused, vahendab The Independent.

Seda, kas skaudid oma oskustega kunagi suurte Ameerika mänguarendus-ettevõtete juures tööd leiavad, näitab tulevik, kuid kahtlemata on mängude olemusse süüvimine vahvam kui päev otsa aiakoristustöödel rügamine, et teenida välja vabatahtliku sooritusmärki.

Mängude loomise sooritusmärgi saamiseks peavad skaudid analüüsima eri tüüpi mänge, kirjeldama nende mängitavuse kvaliteeti, sisu ja temaatikat ning mõistma intellektuaalse omandi tähtsust mängutööstuse kontekstis.

Sisuliselt ei tähenda see muud kui nelja mängu mängimist ja nende toimemehhanismide analüüsimist. Koolitusprogramm ei seondu rangelt videomängudega — võimalik on valida ka õues mängitavaid mänge, lauamänge, rollimänge ning pliiatsi ja paberi põhiseid mänge —, kuid peaks skautidele tutvustama tasemete konstrueerimise, süžee, keskkonna ja tasakaalustamise alustõdesid. Poisid peavad valmis kirjutama koguni nutitelefoni-rakenduse.

See pole skautide jaoks tõtt-öelda esimene samm mängudemaal. Juba 2010. aastal viis BSA sisse videomängu-preemia, mis eeldas aga pigem punktisüsteemidest arusaamist, vaba aja mõistlikku jaotamist mängude, kodustele tööde ja õppetükkide vahel ning lapsevanema, hooldaja või õpetaja poolt heaks kiidetud mängude mängimist.