Turvatarkvara valmistaja Sophose viimases aruandes tuuakse välja, et 37 protsenti kogu interneti pahavara lehekülgedest paikneb USA serverites, kellele järgneb Hiina 27,7 % ja Venemaa 9,1 protsendiga.

Viimase aasta jooksul on USA osa pahavaralevikus tõusnud 23,4 protsendilt 2007. aastal 37 protsendini käesoleval aastal. Hiina osa globaalses pahavaras on seevastu langenud peaaegu 50% 51,4 protsendilt 27,7 protsendini.

Ühe suurima pahavaratrendina mainitakse raportis nakatunud e-posti manuste levikut. 2008. aasta teisel poolel tõstsid pead veel nn hirmuvara (scareware) ja valevara (fakeware) levitajad, kuid need ettevõtmised leiavad tänu ametiasutustele ja tarkvarafirmadele peatselt kiire lõpu. Näiteks Microsoft on panustanud palju hirmuvaraga võitlemisse.

Kuna reklaamiähvardustega stiilis „teie arvutis on sada viirust, ostke kohe meie antiviirus” oma kahtlasevõitu tarkvaratooteid müüvad firmad on enamasti tuvastatavad, siis on nendega selle võrra kergem võidelda.

Sophose aruandes tuuakse välja ka tõsiasi, et koos Mac’ide osakaalu suurenemisega kasvab ka pahavaralevitajate huvi nimetatud platvormi vastu. Näiteks märkimisväärse tõusu on läbi teinud Mac keskkonna hirmuvara levik, kus ehmatamise tõttu on kasutajad endale arvutisse installeerinud pahavaraga nakatatud antiviirusi.