Monitoritootjad on ainult hädas, et kuidas neile uusi lahedaid ekraane müüa. Kiireid graafikakaarte ostavad kõik (ka krüptoraha kaevandamisele mõeldes), aga näiteks nõgusad ekraanid pole sugugi nii levinud kui võiks praeguseks oodata.

Karta on, et nõgusad ekraanid ongi määratud nišitooteks jääma, sest enda hobi tõsiselt võttev arvutimängur tahab nüüd pigem 4K HDR monitori.

Selliste hinnad on viimasel ajal üllatavalt taskukohaseks muutunud, USA-s saab neid osta juba 500-dollarilises (ca 430 eurot) hinnaklassis, mis on senisega võrreldes meeldivalt taskukohane.

Ülaloleval pildil on hetkel vaid Jaapanis müügile ilmunud mudel 32UK550-B, mille tootja on meil pigem kodumasinate või telefonide poolest tuntud LG. Ja see maksabki meie rahas ca 420 eurot.

Põhinäitajad:

* 4K resolutsioon (3840 x 2160 pikslit)
* HDR10 pilditehnoloogia tugi
* AMD Freesync kuni 60 Hz
* vabrikus kalibreeritud, ekraan kuvab üle miljardi värvi ja 95% DCI-P3 värviulatusest
* eredus 400 nitti

Sellise madala hinna puhul tuleb siiski mõnes osas kompromissile minna. Sestap on IPS-tüüpi paneeli asemel kasutusel VA, nii et pilt pole iga nurga puhul nii hästi jälgitav. Aga hind on ka tubli kaks korda soodsam kui mõne 4K IPS monitori puhul.

Ka 400-nitine eredus jääb DisplayHDR-i ametlikele standarditele alla, aga keskmine mängusõber vaevalt tulemuse üle kurtma hakkab.

4K HDR kvaliteediga pilt on neil päevil juhtiv moesõna nii kodukino kui ka videomängude valdkonnas, seega moekamat ekraani hetkel ei saagi. Kui mingid uuemad ja veel nišikamad pildilahendused kõrvale jätta.