Aasta alguses peetud suurel tehnikamessil CES 2014 leidus nii palju uusi telereid, et huvilisel läks lausa silme eest kirjuks. Kuidas massi seast silma paista?

Samsung suutis seda seadmega, mida nad esitlesid kui "maailma esimest, suurimat ja kõige kumeramat 105-tollist UHD-telerit". Ja 105 tolli tähendab 104,6.

Mainimata jäi aga hind, mis selgus alles nüüd, kui televiisorile saab hakata eeltellimusi esitama, ja see võtab ilmselt õhku ahmima.

Hind on nimelt 120 000 dollarit (ca 89 100 eurot) – rohkem kui mõnegi mehe eluasemelaen.

Ekraani ligi 105-tolline suurus tingib ka tavapärasest suuremad kuvasuhte ja resolutsiooni, mis on vastavalt 21:9 ja 5120 x 2160.

Eestis seda hetkel veel ei müüda ja mine tea, kas üldse hakatakse, aga USAs saab ostja lisaks külaskäigu Samsungi tehnikult, kes talle televiisori võimalusi tutvustab (muuhulgas nutiTV ja ekraani neljaks jagamine, et üheaegselt näiteks veebis surfata ja telekanaleid jälgida).

***

Samsungi puhul on muidu huvitav, et ettevõte pakub nii odavaimat kui ka kalleimat 4K-telerit, mis Eestis hetkel müügil.

Samsung on ka ainuke, mis annab 4K-filme kaasa. Täpsemalt peab ostma ühe nende tänavustest 4K-telerimudelitest, millega kaasneb UHD Content Pack ehk kõvaketas viie mängu- ja kolme dokfilmiga.