Peamiselt kasutatakse kõlarit hoopis muusika kuulamiseks, ilma uurimiseks ja taimerite määramiseks. Kõiki neid asju saab teha ka nutitelefonist, kuid on hea, kui kodus on üks püsiv keskne tehnikavidin, mis kõiki neid asju teha suudab. Samuti on Alexa kasulik nutikodu keskse hääljuhtimissüsteemina.

Amazonil on kõlarisse rajatud ostuplatvormi suhtes olnud suured ootused - tegelikult võib seda isegi pidada üheks peamiseks põhjuseks, miks nutikõlar üldse välja töötati. Ilmselt tuleb ostude vähesuse põhjusena mängu inimlik soov kõike kontrollida ja uurida - ostes näiteks uued kõrvaklapid, tahad ikka lugeda arvustusi, kontrollida hinda, uurida tootja kohta ja teisi pisidetaile vaadelda.

Õnneks on kõlaril siiani palju kasulikke funktsioone, mis aja jooksul veelgi täienevad ning samuti on seade Amazonile äriliselt kasulik, kuna võimaldab inimeste kohta infot koguda ja reklaame pakkuda. Peale selle on tänu Alexale näiteks suurenenud muusikavoogedastusteenuse Spotify ning audioraamatuid pakkuva Audible'i kasutajate arv