BBC poolt välja saadetud pressiteate kohaselt tegeletakse hetkel erinevate aktsentide kaardistamisega, et Beeb oleks võimeline kõigi keelt mõistma. Digiabilise õpetamiseks kasutatakse BBC enda kontoris töötavate inimeste häälenäidiseid.

BBC sõnul mingisugust riistvara ehk nutikõlareid ega -telereid turule tuua ei plaanita, vaid Beeb hakkab elutsema juba hetkel kasutusel olevates seadmetes. Abiline peaks toimima igas hääljuhitavas nutiseadmes - sobivad on nii kõlarid, telerid kui ka telefonid.

Brittide rahvusringhääling kaalus eelnevalt ka oma teenuste sidumist teiste juba olemasolevate virtuaalassistentidega, kuid otsustati, et enda digiabiline pakub sisu üle kõige paremat kontrolli ning võimaldab klientidele paremat kogemust. Nii on võimalik luua lisafunktsioone ning valikuid, mida teiste digiabiliste piiratud funktsionaalsus ei võimaldaks.

Pressiteates viidati ka sellele, et mitmed digihiiglased on hädas kasutajate info korraliku töötlemisega. "Me tahame olla kindlad, et meie tehnoloogia on kõigile abiks ning aitab tuua inimesteni uue sisu, saated ja teenused turvalisel ja lihtsasti kasutataval moel," ütles BBC kõneisik Gizmodole.

Meediaettevõte on sel aastal teada andnud ka teisest tehnoloogiatootest, mis inimesteni tuuakse. BBC Boxi nime kandev füüsiline seadeldis koondab kasutajate infot (näiteks sotsiaalmeediast) ning võimaldab selle soovi korral telerisse üles laadida, et luua oma kasutajaprofiile, mille järgi siis kasutajale näiteks sobivat telesisu soovitatakse. Seade pole internetiga ühendatud, seega peaks kasutaja andmed olema väga hästi kaitstud.