Ja see pole juhus, vaid sai võimalikuks tänu Google'i valmidusele palju raha maksta.

Omanikku vahetas miljard dollarit. See fakt jõudis avalikkuse ette USA-s 14. jaanuaril toimunud kohtuistungi käigus, mille aluseks on hoopis teine teema. Oracle kurjustab nimelt, et Google kasutab Androidi telefonides lubamatul viisil O-le kuuluvat Java-tehnoloogiat.

Kohtule esitatud dokumendid kinnitavadki, et Google maksis 2014. aastal Apple'ile miljard USA dollarit, et iPhone'id eelistaksid veebiotsinguid sooritada Google'i otsimootoriga.

Kaks tehnoloogiahiidu nõustusid ka veebireklaamikäivet jagama, aga kes saab kui palju, on avalikkusele teadmata.

Google ei tahtnud tegelikult, et kogu see info avalikkuse ette jõuab, mis võiks ohustada nende tulevasi diile teistega (äkki keegi hakkab siis mingi asja eest rohkem küsima vms).

Google'i uus kvartaliaruanne aktsiaomanikele ei kajasta igatahes Apple'i lepet, rivaalfirma nime ei mainitagi. Kvartaliaruanne peab esitama infot tähtsate äriotsuste kohta. Ju siis pole Apple'ile antud summa tähtis.

Arvestades, et Google'i kontodele jõudis 2014. aastal veebireklaamide äri kaudu 66 miljardit dollarit, siis ei pruugi see üks tühine miljard tõesti tähtis asi olla, mida avalikkusega jagada.

Nii et nad võivad seda maksta küll, et oma positsiooni hoida. Iseasi, kas selline asi ka tulevikus läbi läheb. Monopole USA ei armasta.