Integrity operatsioonisüsteem kasutamist leidnud sõjalise otstarbega sardsüsteemides nagu Lockheed Martin’i B1 pommitajates, F-16, F-22 ja F-35 hävitajates ning rahumeelsemal viisil Airbus 380 ja Boeing 787 pardal, vahendab TheRegister.

Green Hills Software asutati 1982. aastal ja Integrity operatsioonisüsteem valmis 1997. aastal. Tolle aja kohta oli see märkimisväärne saavutus, sest nimetatud op-süsteemi „turvalise eraldamise arhitektuuri“ abil sai jooksutada mitmeid rakendusi ühel protsessoril. Integrity tõhusus seisnes selleski, et tagas rakendustele eraldi protsessoriressursid ja võimaldas määrata, millised programmid on eelisseisundis

Firma sõnul on Integrity siiani ainus operatsioonisüsteem, millele on omistatud Common Criteria EAL 6+ turvatase. „Integrity on keskkondade jaoks, kus tuleb silmitsi seista suuri ressursse omavate vastalistega,“ on firma sõnum.

2003. aastal palkas Green Hills’i enda tarbeks tööle USA Rahvusliku Julgeoleku Agentuur (NSA), kes palus firmal Integrity’t modifitseerida viisil, et sellest saaks turvaleier, mis jookseks kas (x64 protsessoritepõhiste)Windows’i, Linux’i või Solaris’e võrkude kohal.

Green Hills lõi lahenduse, mille abil sai ühe arvuti kaudu turvaliselt ühendada neli sõjalise otstarbega võrku (armee, merevägi, õhujõud ja merejalavägi). Nimetatud lahendus jõudis 2005. aastal ka Integrity PC nime all ärikasutusse.

Viimatinimetatud lahendus on tütarfirma äri aluseks, mida loodetakse turustada pankadele, tuumajaamadele, kõnekeskustele ja teistele turvalisusest lugu pidavatele äriettevõtetele. Praegu tegeleb firma turustatavate tarkvarapakettide ja nende hinnastamisskeemide väljamõtlemisega.