„31. detsembril 2020 jääb Endomondo pensionile ja see ei toimi," teatas rakenduse omanik Under Armour (UA) ja märkis, et eemaldab Endomondo kõigist rakenduste poodidest ja ei paku enam sellest ajast alates veaparandusi ega kliendituge seadmetesse jäänud Endomondo rakenduse ühegi versiooni jaoks.

Pärast 2021. aasta 31. märtsi kustutatakse andmebaasidest ka kasutajate kõik isikuandmed ja treeninguajalugu. Kuni selle ajani on võimalik need importida mõnda teise rakendusse. UA ise pakub selleks enda teist rakendust MapMyRun. Samas ei saa sinna üle kanda oma rekordeid, koolituskavasid, profiili teavet ja sõprasid, väljakutseid, pilte ja kommentaare.

Kasutajad, kes on teinud Endomondo Premium versiooni eest ettemakse pikemaks ajaks kui 31.12.20, saavad UA-lt tagasimakse. Kõik tasulised kontod tühistatakse 30. novembril.

Endomondo sulgemise taga võib olla UA kehv majandusseis, käesoleva aasta kahjumiks hindab ta vähemalt 800 miljonit dollarit. Endomondo sulgemisest teataski ettevõte oma kolmanda kvartali aruandes.

Ettevõte teatab selles, et „MapMyFitness platvorm, kuhu kuuluvad MapMyRun ja MapMyRide, jääb Under Armouri digitaalse strateegia ja ka sellega seotud jalatsiteäri jaoks ülioluliseks elemendiks."

UA ostis Endomondi platvormi 2015. aastal 85 miljoni dollari eest ühelt Taani ettevõttelt, teenusel oli juba siis 20 miljonit kasutajat.

Käesoleva aastal müüs UA 345 miljoni dollari eest Francisco Partnersile maha oma teise populaarse rakenduse MyFitnessPal. Viis aastat tagasi oli ta selle ostnud 475 miljoni dollari eest.

Arvatakse, et spordirakendused on järjest enam saamas tehnohiidude Google ja Apple pakettide osaks.