Euroopa akupangatootja Xtorm on tulnud vastu karmide kasutajate nõudmistele ja teinud sellise akupanga, mis kannatab kuuma, külma, põrutust ja vett ning vastab nõudlikele militaarstandarditele, kirjutab AM.ee.

Turundusmaterjalides maailma vastupidavaimaks nimetatud Xtorm Waterproof Power Bank Limitless 10.000 aitab nutiseadmed laetuna hoida nii matkal olles kui ka apokalüptilistes tingimustes.

Löögikindlas korpuses on 10 000 mAh aku. Laadida saab kahe USB pesa kaudu nii kiirlaadimisega kui ka tavaliselt. Korpus vastab militaarstandardile MIL-STD-810, mis lubab kasutada näiteks USA sõjaväes välitingimustes.
Foto: tootja

Lisaks militarstandardile vsatab akupank ilmastikukindluse tasemele IP68. See tähendab, et kui mingil põhjusel peaks vaja minema, võib akupangaga sukelduda pooleteise meetri sügavusse vette kuni pooleks tunniks.

Loomulikult ei tähenda see, et vee all võiks USB-pesasid katvaid klappe avada ja oma seadmeid laadima asuda, seda mitte. Kuival maal saab laadida USB kaabliga, mille akupoolses otsas on microUSB pistik.

Akupangal on ka sisseehitatud taskulamp, mis valgustab pimedatel hetkedel. Lamp võib plinkida morsekoodis SOS-signaali.

Akupanga soovituslik hind Euroopas on 89 eurot. E-poodidesse jõuab oktoobri keskel.