Sageli ei ole õunafännil aimugi, millised nutikad funktsioonid tema telefonis peituvad, mis elu palju lihtsamaks muudavad.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul on Apple’i operatsioonisüsteem iOS lihtne ja loogiline, kuid mõned nutikad lisafunktsioonid on osavalt peidetud.

„Näiteks saab täiendada e-kirja manuseid, kasutada telefoni luubina, peita privaatseid fotosid, kasutada kaamera välku teavitusena. Kui nende funktsioonide olemasolu kohta ei tea, siis ei pruugi ta neid ise kunagi leida."

Aron toob välja seitse iPhone’i funktsiooni, millest kasutajad ei ole üldjuhul teadlikud, kuid millest võib argielus olla palju kasu.

Tee manustele märkmeid

Vahel ei anna manus e-kirjas piisavalt infot edasi. Apple'i nutiseadmes leiduvas äpis Mail saab manustele märkmeid lisada, joonistada ja teatud osi isegi suurendada.

Manuse muutmiseks vajuta ja hoia näpp selle peal, kuni ilmub Share-menüü, seejärel vali Markup, mis pakub täiendamistööriistu. Muudatuste salvestamiseks vajuta Done.

Vaata maailma läbi luubi

Võimalus igapäevaseid olukordi pildiliselt suurendada tuleb kasuks näiteks hämaras restoranis väikse tekstiga menüüd lugedes.

Funktsiooni avamiseks ava Settings, vali General ja siis Accessibility ning aktiveeri Magnifier.

Samas kohas on võimalik sisse lülitada automaatne heledus, mis tähendab, et kaamera teeb vastavalt vajadusele pildi heledamaks või tumedamaks.

Selle triki kasutamiseks tuleb avada kaamerarakendus ja kolm korda kiiresti Home-nuppu vajutada, misjärel luubifunktsioon avanebki. Ekraani allservas oleva nupuga saab suurenduse protsenti muuta.

Kasuta kaameravälku teavituste saamiseks

Neile, kes eelistavad visuaalseid märguandeid helide asemel, sobib see funktsioon väga hästi. iPhone’i tagumise kaamera välgu saab teavituste saamisel vilkuma panna. Äärmiselt kasulik, kui telefon on hääletu.

Funktsiooni aktiveerimiseks ava Settings, vali General ja Accessibility. Aktiveeri LED Flash for Alerts. Edaspidi vilgub sõnumi või e-kirja saabumisel tuli.
iPhone 8 Plus (vasakul) ja iPhone 8 (Foto: tootja)

Leia oma kadunud telefon

Medica lD on kaotatud telefoni tagastamiseks kõige lihtsam funktsioon. Rakendusse tuleb sisestada mõne lähedase isiku kontaktandmed ja seda näeb ka siis, kui telefon on lukustatud.

Teine lahendus seadme leidmiseks on Find My iPhone’i funktsioon. See näitab kaardil, kus telefon asub või viimati asus.

Funktsiooni aktiveerimiseks tuleb valida Settings, General-menüü alt Apple ID ja seejärel iCloud.

Peida oma privaatsed fotod

Aeg-ajalt anname telefoni sõbra või pereliikme kätte, et pilte näidata. Vahel juhtub, et toredate reisipiltide seas võib olla fotosid, mida ei taha teistele näidata.

Õnneks on iPhone’il võimalus pilte üldisest galeriist peita. Vali äpist Photos üks või mitu pilti, vajuta Share ja seejärel Hide.

Kinnitav teavitus ütleb, et pildid on peidetud galeriidest Moments, Collections ja Years. Siiski näeb neid pilte jaotusest Albums.

Peidetud kustutamisfunktsioon kalkulaatoris

iPhone’i kalkulaatoris on tülikas ühe numbri valesti sisestamise korral vajadus nullist pihta hakata.

Peidetud kustutamisfunktsioon tähendab, et ei pea iga eksimuse puhul C või AC nuppe vajutama ning kõike uuesti trükkima.

Kõigest libista sõrm ekraani ülemisel poolel vasakult paremale ja see kustutab viimase numbri.

Telefoni küljele keerates tuleb välja suur hulk erinevaid funktsioone, mida iga päev ei pruugi vajagi minna.