Wake N Shake Alarm armutu äratuskell on palju populaarsust kogunud iPhone'i nutitelefonide kasutajate seas ning on nüüd lõpuks saadaval ka Androidi platvormile, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Esialgu on see Androiditelefonidel küll veel piiratud võimalustega, kuna tegu on alles beetastaadiumis oleva rakendusega. Loodetavasti kasvab see aga peagi ka siin sama funktsionaalseks nagu iOS-seadmetes.

Funktsionaalsus

Esmapilgul on tegu äratuskellaga nagu ikka. Kasutaja määrab aja, mil programm karjuma peaks hakkama (ilmselgelt). Samas on võimalik määrata ka uinakuaeg – mitme minuti või tunni pärast telefon karjuma hakkab.

Äratuse helina saab kasutaja samamoodi ise valida ning siis rahulikult unele jääda. Kui sa oled kasutaja, kellele meeldib muusika saatel magama jääda, siis on võimalik loetud minutiteks või tundideks mängima panna ka muusika esitlusloend.

Siit tuleb aga välja pisike eripära. Erinevalt teistest rakendustest ei jää telefon vait nupuvajutuse peale. Selle asemel tuleb seda raputada – raputuse tugevust saab igaüks määrata enda jaoks sobivaks.

See loomulikult eeldab ka asendisensori olemasolu seadmes. Ilma selleta võidki raputama jääda ning äratada ka surnud üles – rakendus ikka vait ei jää. Raputamine aga garanteerib selle, et sa unise peaga niisama äratust kinni ei pane.

Mis veel puudu on, aga tulemas? iSeadmetel tuttav mänguline/sotsiaalne pool, kus sõpradega saab võistelda. Kes ärkab enne äratust üles, saab õigeaegselt äratuse kinni, kes parima skooriga ärkaja sel nädalal. Arendaja sõnul need varsti tulemas. Seni tuleb aga oodata.

Kokkuvõte

Sellistele programmidele on lihtne sihtgrupp: inimesed, kes ei saa töö- või koolipäeva hommikul voodist välja. Ääretult mugav on ju ühe nupule vajutusega äratus kinni panna.

Samas, kui sa pead nagu segane telefoni raputama, et see vait jääks, on väiksem tõenäosus uuesti unele jääda. Eks see olegi nii, et mõned panevad äratusseadme teise toa nurka, mõned aga teevad hommikust trenni telefoniga.

Nagu eelnevalt ka mainisin, pole rakendus veel lõplikult valmis. Hetkel on tegu ääretult efektiivse äratajaga. Tulevikus lisandub sellele hea võistlusmoment sõpradega parima ärkaja osas.

Vaadake ka tutvustavat videot iSeadmetele: