Peamiseks põhjuseks on asjaolu, et paljudes emoji-vaadetes näitab kalendri-emoji kuupäevana 17. juulit. Ka see ei ole ilma tagamõtteta - nimelt on tegemist kuupäevaga, mil Apple esimest korda tutvustas oma iCal kalendrirakendust. Selle tulemusel ongi nüüd kuupäev ajalukku kirjutatud ning iga kord, kui keegi kalendri-emoji saadab, kinnistatud. Lisaks on pildikene paika pannud ülemaailmse emoji-päeva kuupäeva.

Samas, on ka ettevõtteid, kes 17. juulit kujutava kalendri vastu mässavad. Näiteks on üks selline firma Twitter, kelle rakenduses näitas kalendripilt alguses kuupäevana 15. juulit. See on kuupäev, mil Twitter rakendusena tööd alustas. Hilisemas Twitteri-emoji'de versioonis muutis Twitter kuupäeva ära 21. märtsiks, mis on Twitteri asutamiskuupäev. Kuupäeva muutmise põhjuseks oli see, et 15. juuli on 17. juulile liialt lähedal ning seetõttu võis seda ikka Apple'i kalendriga segi ajada.

Emoji-d pärinevad Jaapanist, kus neid hakati telefonides kasutama 90ndate lõpus. Ülemaailmse tuntuse saavutasid emotsioone, esemeid ja nähtusi väljendavad pisipildikesed 2010. aastal, kui need lisati paljudesse nutitelefonidesse. Praeguseks täieneb emoji-klaviatuur pidevalt ning pisipildikeste abil on võimalik juba sisuliselt kõike väljendada.

Viimasel ajal on emoji tähendus muutunud - lisaks klaviatuuridel pakutavatele tavalistele nägudele ja kujutistele on nüüd toimumas nihe liitreaalsuses ja virtuaalreaalsuses kujutatavate emoji-de poole. Nii Samsung kui ka Apple on loonud enda VR-emojirakenduse ning kaudselt võib selliste emoji'de hulka lugeda ka Snapchatis ja Facebook Messengeris kasutavad nägu moonutavad filtrid.

2015. aastal kuulutas Oxfordi sõnastik pisarateni naerva näokese aasta sõnaks.