"Meile pole selge, kas keelu taga on koroonaviiruse puhang või midagi muud. Samal ajal on näiteks USA haiguste kontrolli ja tõrje keskus CDC korduvalt öelnud, et mängul on positiivne hariduslik mõju," kirjutasid arendajad blogipostituses. Ühtlasi viitasid nad, et teevad omalt poolt kõik, et viiruse leviku takistamisele kaasa aidata.

Plague Inc. kogus siiani ühes koroonaviiruse laialdasema levikuga Hiinas kõvasti populaarsust. Tegemist oli kõige allalaetuma mänguga Apple'i rakendustepoes ning ühtlasi oli see laialdaseks jututeemaks Hiina ühel suurimal sotsiaalmeediaplatvormil Weibo.

Kuigi Hiina võimud pole täpsustanud, miks mäng keelati, arvatakse, et selle taga võib olla üks kolmest põhjusest.

Esimeseks on see, et mäng saabus Hiina rakendustepoodidesse enne, kui Hiina alustas oma videomängude litsentseerimise protsessi, mis nüüd nii mõnegi mängu sealselt turult välja on jätnud. See aga tähendab ka, et tehniliselt puudub mängul litsents ning kuna nüüd hakkas mäng populaarsust koguma, panid ka hiinlased seda lõpuks tähele.

Teine võimalus on mängu stsenaarium - haigus saab seal alati alguse Hiinast ning seetõttu peitub seal mitu probleemi. Hiina võimudel ei ole soovi näidata oma riiki ja valitsust halvas valguses ning võimetuna, samuti võidakse arvata, et mäng tekitab seetõttu inimestes segadust ja võib külvata paanikat.

Mis iganes põhjus mängu keelamisel on, lubas mängu arendaja Ndemic Creations, et teeb Hiina valitsusega igapidiselt koostööd, et mäng uuesti ilmuda saaks. Samal ajal tõdevad väikese Ühendkuningriigi mänguarendusstuudio esindajad, et suurt lootust selles suhtes neil tegelikult ei ole.