Võrdluseks: Samsung Galaxy Note20 pakub 25 W kiirlaadimist, iPhone 12 Pro Max 20 W, Sony Xperia 5 II pakub 21 W, nii Google Pixel 4a kui ka 5 ainult 18 W... Ainus vähegi 8T lähedale jõudev telefon on Samsung Galaxy S20 Ultra oma 45 vatiga.

Juhtmeta laadimine on reeglina veel aeglasem kui juhtmega, sest tootjad pole leidnud veel mõistliku hinnaga lahendusi, mis laetavat aparaati tõenäoliselt läbi ei põletaks.

Juhtmeta laadimise puhul on hetkel ootuspärane võimsus 5–15 W. Mulle teadaolevalt on tipud aprillis ilmunud OnePlus 8 Pro (30 W) ja läänes tundmatu Oppo Reno Ace 2 (väidetavalt isegi 40 W).

Neile kõigile teeb tuule alla aga (lääneski igati tuntud) Hiina tootja Xiaomi, mille uue juhtmeta laadija vägevuse tipp on 80 W. Spetsiaalselt kohendatud Mi 10 Pro telefoni aku suutis see täita 50%-ni vaid kaheksa minutiga, 100% aga 19 minutiga.

Esialgu pole müügil nutiseadet, mis seda 80 W suudaks ise terveks jäädes ära kasutada, aga Xiaomile kuulub ka hetkerekord. Augustis ilmunud Mi 10 Ultra pakub 50 W juhtmeta laadimist.

Oppo demonstreeris juulis 65 W juhtmeta laadimist, kuid võimalik, et seni muljetavaldava kiirusega tegutsev Xiaomi jõuab oma 80 W lahenduse turuletoomisega isegi ette.

Nüüd võiks keegi julge testida, et kas sellist väledust demonstreerivad lahendused ka nutiseadmele tõesti ohutud on. Ja mitte nädala, vaid näiteks aasta-kahe jooksul...