CNN kirjutab, et esimene aktiivselt säutsuv president on tänaseks päevaks juba meie seast lahkunud, ent seda tiitlit talt ära võtta ei saa - see mees oli tänaseks täielikku majanduslikku sohu vajunud Venezuela president Hugo Chávez. Vastuoluline vasakpopulistlik riigijuht, kes armastas lääneriikidega sõnasõda pidada, oli ka oma säutsudes üsna käre ning pipardas neid sageli hüüumärkidega. Ühe säutsu kohta tuli neid enamasti vähemalt kolm.

2013. aastal surnud Chávez väitis kord, et tal oli 200 abilist, kelle ülesandeks oli igapäevaselt saabuvate tuhandete sõnumite läbilugemine. Postitused ta kontol näisid aga tulevat otse El Presidentelt endalt.

Aastal 2010 Twitteriga liitunud Chávezi säutsud olid igasugustel teemadel rahvusvahelistest suhetest kuni koduste toimetuste kajastamiseni välja. "Sõin just suurepärase kausitäie kalasuppi," kuulutas president ühel päeval aastal 2012. "Kahju, kui sa veel pole jõudnud lõunatada."

Sageli kamandas ta rahvamehelikult ka oma ministreid kodanikele helistama, näiteks kirjutades "@YosmardeSalazar: minister Tarek helistab teile. Kiiresti, Tarek!" Samuti teatas ta oma kontol ka kohtumistest teiste riigijuhtidega ning lühikesed sõnumid nagu näiteks "lähen Brasiiliasse" olid meediale allikaiks, mille kaudu saadi esimesena tema riigivisiitidest teada.

Ja muidugi välispoliitilised avaldused: "Ma tahan lisada sellele, mida ütles meie sõber Venemaa (tollane - Forte) peaminister Vladimir Putin, et USA on maailmamajanduse parasiit!"

Ka siis, kui Chávezi võitlus vähiga hakkas lõpule jõudma ja ta Kuubalt ravi otsis, jätkus säutsumine ning isegi Twitteri kaudu mõningate eelarvete heakskiitmine. Oli neidki, kes kahtlesid, kas president üldse enam elus on või tulevad säutsud juba mingilt tema salajaselt asendajalt. Viimane sõnum kontol saabus veebruaris 2013: "Mu usk Jeesus Kristusesse jätkub, nagu ka mu usaldus oma raviarstide ja õdede vastu. Edasi võidule! Me elame ja võidame!"

Tegelikkus osutus teistsuguseks. Ent Chvevzi säutsukonto @ChavezCandanga ja kõik sõnumid sellel (mis tähendab riukalikku Chávesi) on jätkuvalt internetis üleval.