Kosmosejaama püsielanik Timothy Creamer kolis detsembris orbiidile ja on sellest ajast töötanud lennukontrolleritega internetiühenduse loomise nimel. Tema pingutusi kroonis hiljuti edu ja mees kasutas võimalust, et saata meile esimene Twitteri säuts avakosmosest!

Tema sõnumi sisu: "Hello Twitterverse! We r now LIVE tweeting from the International Space Station -- the 1st live tweet from Space! :) More soon, send your ?s". Tõlkes umbes: "Tere Twitterimaailm! Me saadame nüüd säutse otse Rahvusvahelisest kosmosejaamast - esimene säuts otse ilmaruumist! Varsti tuleb lisa, saatke oma küsimused."

Orbiidil viibivad astronaudid pidid sõnumid seni saatma e-kirja teel oma maapealsesse tugipunkti Houstonis, mille töötajad need edasi saatsid.

Rahvusvahelise kosmosejaama meeskond kasutab nüüd pardal sülearvutit, et missioonikeskuses lauaarvutiga ühendus saada ja selle vahendusel netis surfata. See kaugpääs on võimalik igal hetkel, kui eksisteerib korralik kiire sidelink.

"Pikalt ära viibivad astronaudid on kuude kaupa perest ja sõpradest eemal. See on päris ainulaadne eraldatusseisund. Me eeldame, et netiühendus tõstab moraali ja töökust," kommenteeris NASA esindaja Kelly Humphries. Astronautide puhul kehtivad samad internetikasutuse reeglid nagu teistel valitsuse töötajatel, nimelt see ei tohi tööd segada. NASA tegelikult ei karda seda, sest "Nad on kõrgelt motiveeritud inimesed, nii et küll nad enne töö ära teevad."

Astronautidel oli juba internetitelefon, et perele ja sõpradele isiklikke kõnesid teha.

Creamer viibib missioonil kokku viis kuud. Kosmosejaamas elavad veel üks ameeriklane, jaapanlane ja kaks venelast.