Tegemist on esimese korraga, mil sotsiaalmeediaplatvorm sellises mahus kasutajakontosid eemaldab. Twitteri enda esindajate sõnul on see seotud sellega, et kõik kasutajad, kes nii kaua platvormi külastanud pole, ei ole saanud nõustuda selle privaatsuspoliitikaga ning seega on vaja nad platvormilt eemaldada.

Samas on Twitteri esindajate hinnangul puhastuskuuril ka teised positiivsed küljed, näiteks saadakse mitteaktiivsete kasutajate kustutamisel tulevikus täpsemad jälgijate numbrid ja seega reaalsem pilt tegelikkusest. Samuti võimaldaks see potentsiaalsete internetitrollide paljastamist, kelle tegevus muutub aktiivseks ainult mingis kitsas ajaraamis, näiteks valimisperioodidel.

Esimene puhastuskuur hõlmab kasutajaid nii USA-st kui ka väljaspoolt seda. Twitteri esindajad kinnitavad ka, et ajapikku hakkavad vabanema ka platvormilt kustutatud kasutajate kasutajanimed, aga kuidas see protsess välja hakkab nägema, ettevõtte kõneisikud veel täpselt öelda ei oska.

Mõned teoreetikud ongi arvanud, et suure kustutamise eesmärgiks on kasutajanimede vabastamine. Twitteri inimesed küll nõustuvad, et see on üks protsessi tulemitest, kuid otsest vajadust kasutajaid nende nimede pärast kustutada Twitteril ei ole.

Samuti viidatakse, et tulevikus võidakse kustutamisega veel samm edasi minna ning hakata platvormilt eemaldama selliseid kasutajaid, kes seal piisavalt aktiivsed ei ole või kuidagi platvormi ellu ei panusta. Samas ka sel juhul ei taha ettevõtte kõneisik veel täpsemalt paljastada seda, mille järgi selliseid inimesi välja sorteerima hakatakse.