Justin Halperni säutsuvoog sh*tmydadsays sünnitas telesarja, mis peaks eeloleval sügisel ekraanidele jõudma.

Tootja on jäänud hetkel "Bleep My Dad Says" vormis pealkirja juurde, mis tundub originaaliga (Shit My Dad Says) võrreldes masendavalt kohitsetud. Loodame, et tegijad võtavad julguse kokku, kasutades algupärast varianti, mille esimese sõna võib osaliselt ju tärnidega katta.

Päriselus 74aastast kuldse suuga isa hakkab kehastama William Shatner, kes on ise tegelikult juba 79. Mehe kuulsaim roll üldse on algupärase "Star Treki" kapten Kirk. Tal on ka sarjale sobiv nimi, mis võimaldas Ain't It Cool Newsil kunagi maha saada laheda uudisepealkirjaga "Shat To Star In SHIT!!"

Halpern: "Ma võitlesin Shatneri eest. Ta on olnud fantastiline. Ta on nagu mu isa: ütleb, mida tahab, millal tahab!"

Sisu kohta on veel raske midagi öelda, aga see sisaldab selgelt muidugi vaimukat isa, kes teiste tegelaste ümbruses hängib ja neid (lindistatud publikunaeru saatel?) elutarkustega kostitab.

Möödunud augustis sündinud Twitteri voog sh*tmydadsays on leidnud juba 1,3 miljonit järgijat. "Kui autor pole kuulsus, on päris raske üle paarituhande järgija koguda. Kuulsustel on neid 50 000st viie miljonini," seletab Halpern. Naljaka isa ütluste põhjal ilmus värskelt isegi raamat, mis koosneb nii kogutud tsitaatidest kui lühimemuaaridest Halpernide perest.

Kuna raamatu nimi on "S*it My Dad Says", jääb üle loota, et sarjaloojad ei jää juba sünergia edendamise ja kaubamärgi tuntuse ärakasutamise mõttes "Bleepi" juurde.

"Mu isa on suur sõna shit austaja, see on nagu aloha Hawaiil. See tähendab talle kahtsadat eri asja," ütles Halpern hiljutises intervjuus. (Otsetõlge on muidugi "sitt", aga tänapäevases popkultuuris kasutatakse sõna ka üldiselt loomingu, asjade või kraami tähistamiseks.)

Loominguline edu võimaldab 29aastasel Halpernil ehk taaselustada ka unistuse meelelahutusäris tööd saada. Ta käis Los Angelesis filmikoolis ja kuna ei saanud "ust jala vahele", kolis tagasi vanemate juurde San Diegosse. Seal ta hakkaski isa ütlusi koguma.

Lõpetuseks paar stiilinäidet, millest paljud hetkel rõõmu tunnevad:

“You seen my cell phone?... What’s it look like? Like two horses fucking. It’s a phone, son. It looks like a phone." ("Kas oled mu mobiiltelefoni näinud?... Milline välja näeb? Nagu kaks k**pivat hobust. See on telefon, poeg. See näeb välja nagu telefon.")

"YOU, a published writer?... Internet don't count. Any asshole can throw shit up on there." ("SINA, avaldatud autor? Internet ei loe. Iga jopski võib sinna midagi üles visata.")

"Waking up when you got a baby, you feel like you drank a bottle of whiskey the night before, except the shit's in someone else's pants." ("Lapse tõttu öösel ärgata - sa tunned, nagu oleks eelneval õhtul pudeli viskit ära joonud, aga sitt on kellegi teise pükstes.")

"War hero? No. I was a doc in Vietnam. My job was to say "This is what happens when you screw a hooker, kid. Put this cream on your pecker." ("Sõjakangelane? Ei. Ma olin Vietnamis arst. Minu töö oli öelda: "Nii juhtub, kui sa, kutt, prostituuti paned. Hõõru seda kreemi oma nokule.")